Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Grassini, Patricio  
dc.contributor.author
Cafaro la Menza, Nicolás  
dc.contributor.author
Rattalino Edreira, Juan Ignacio  
dc.contributor.author
Monzon, Juan Pablo  
dc.contributor.author
Tenorio, Fatima A.  
dc.contributor.author
Specht. James E.  
dc.contributor.other
Sadras, Victor Oscar  
dc.date.available
2023-06-05T18:01:39Z  
dc.date.issued
2021  
dc.identifier.citation
Grassini, Patricio; Cafaro la Menza, Nicolás; Rattalino Edreira, Juan Ignacio; Monzon, Juan Pablo; Tenorio, Fatima A.; et al.; Soybean; Elsevier; 2021; 1-756  
dc.identifier.isbn
978-0-12-819194-1  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/199589  
dc.description.abstract
Soybean is the major source of vegetable protein in the world. It is produced over a wide range of latitudes, from the Canadian prairies and Northern Great Plains in the USA to tropical areas in the Brazilian Cerrados. This chapter evaluates the environmental (E) and genetic (G) factors regulating soybean development, growth, seed yield, and seed constituents, as influenced by management (M) practices as well. The chapter focuses on three major soybean-producing regions of the world (Corn Belt in USA, Brazilian Cerrados, and Argentinean Pampas), providing examples about how G × E × M interactions are exploited for regional and local adaptation. Opportunities for yield improvement and future research are highlighted.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
soybean  
dc.subject.classification
Agricultura  
dc.subject.classification
Agricultura, Silvicultura y Pesca  
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS  
dc.title
Soybean  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2022-12-06T11:24:35Z  
dc.journal.pagination
1-756  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.description.fil
Fil: Grassini, Patricio. Universidad de Nebraska - Lincoln; Estados Unidos  
dc.description.fil
Fil: Cafaro la Menza, Nicolás. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mar del Plata; Argentina. Universidad de Nebraska - Lincoln; Estados Unidos  
dc.description.fil
Fil: Rattalino Edreira, Juan Ignacio. Universidad de Nebraska - Lincoln; Estados Unidos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mar del Plata; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Monzon, Juan Pablo. Universidad de Nebraska - Lincoln; Estados Unidos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mar del Plata; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Tenorio, Fatima A.. Universidad de Nebraska - Lincoln; Estados Unidos  
dc.description.fil
Fil: Specht. James E.. Universidad de Nebraska - Lincoln; Estados Unidos  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/B9780128191941000086  
dc.conicet.paginas
756  
dc.source.titulo
Crop physiology: Case histories for mayor crops