Capítulo de Libro
Soybean
Título del libro: Crop physiology: Case histories for mayor crops
Grassini, Patricio; Cafaro la Menza, Nicolás
; Rattalino Edreira, Juan Ignacio
; Monzon, Juan Pablo
; Tenorio, Fatima A.; Specht. James E.
Otros responsables:
Sadras, Victor Oscar
Fecha de publicación:
2021
Editorial:
Elsevier
ISBN:
978-0-12-819194-1
Idioma:
Inglés
Clasificación temática:
Resumen
Soybean is the major source of vegetable protein in the world. It is produced over a wide range of latitudes, from the Canadian prairies and Northern Great Plains in the USA to tropical areas in the Brazilian Cerrados. This chapter evaluates the environmental (E) and genetic (G) factors regulating soybean development, growth, seed yield, and seed constituents, as influenced by management (M) practices as well. The chapter focuses on three major soybean-producing regions of the world (Corn Belt in USA, Brazilian Cerrados, and Argentinean Pampas), providing examples about how G × E × M interactions are exploited for regional and local adaptation. Opportunities for yield improvement and future research are highlighted.
Palabras clave:
soybean
Archivos asociados
Licencia
Identificadores
Colecciones
Capítulos de libros(CCT - MAR DEL PLATA)
Capítulos de libros de CTRO.CIENTIFICO TECNOL.CONICET - MAR DEL PLATA
Capítulos de libros de CTRO.CIENTIFICO TECNOL.CONICET - MAR DEL PLATA
Citación
Grassini, Patricio; Cafaro la Menza, Nicolás; Rattalino Edreira, Juan Ignacio; Monzon, Juan Pablo; Tenorio, Fatima A.; et al.; Soybean; Elsevier; 2021; 1-756
Compartir
Items relacionados
Mostrando titulos relacionados por título, autor y tema.
-
Capítulo de Libro BarleyTítulo del libro: Crop Physiology Case Histories for Major CropsMiralles, Daniel Julio ; Abeledo, Leonor Gabriela ; Alvarez Prado, Santiago ; Chenu, K.; Serrago, Roman Augusto ; Savin, Roxana - Otros responsables: Sadras, Victor Oscar Calderini, Daniel Fernando - (Elsevier, 2021)