Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Acevedo, Alberto
dc.contributor.author
Molina, Catalina
dc.contributor.author
Garcia, Jose Maria
dc.contributor.author
Federico, Maria Laura
dc.contributor.author
Erazzú, Luis Ernesto
dc.contributor.other
Velázquez Martí, Borja
dc.date.available
2023-04-03T14:32:04Z
dc.date.issued
2021
dc.identifier.citation
Acevedo, Alberto; Molina, Catalina; Garcia, Jose Maria; Federico, Maria Laura; Erazzú, Luis Ernesto; Current Status of Sugarcane (Saccharum spp.) Breeding under Sustainable Conditions in Argentina; Universitat Politècnica de València; 2021; 129-147
dc.identifier.isbn
978-84-15413-44-8
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/192465
dc.description.abstract
Sugarcane belongs to the genus Saccharum, to the family Poaceae (or Gramineae),subfamily Panicoideae, tribe Andropogoneae, subtribe Sacharinae, group Saccharastrae. Itis the most important sugar crop and the second bioethanol crop in Argentina. Sugarcaneproduction for the 2018/19 marketing year hit 21.5 million tons in the country. While 16.8 milliontons of this amount was utilized for the production of sugar, 4.7 million tons was usedfor the production of first generation (1G) bioethanol (USDA GAIN report, 2019), the twomain end-products of a non-vertically integrated sugar and ethanol supply chain that generatesexchanges between different companies, i.e., growers on one side and millers in theother (Acreche & Valeiro, 2013). National production of sugar for the 2018/19 marketingyear reached 1.66 million tons (raw value). Of this amount, human domestic consumptionaccounted for 1.57 million tons and 187,000 tons were exported (USDA GAIN report,2019). Production of 1G bioethanol by fermentation of sugarcane juices or molasses hit528,162 m3 for the 2018/19 marketing year, representing 47% of the national production of1G bioethanol (Secretaría de Gobierno de Energía, 2019).
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
spa
dc.publisher
Universitat Politècnica de València
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
BIOMASA
dc.subject
ENERGIA
dc.subject
CAÑA DE AZUCAR
dc.subject
MEJORAMIENTO
dc.subject.classification
Biotecnología Agrícola y Biotecnología Alimentaria
dc.subject.classification
Biotecnología Agropecuaria
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS
dc.title
Current Status of Sugarcane (Saccharum spp.) Breeding under Sustainable Conditions in Argentina
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro
dc.date.updated
2023-03-28T14:45:12Z
dc.journal.pagination
129-147
dc.journal.pais
España
dc.journal.ciudad
Valencia
dc.description.fil
Fil: Acevedo, Alberto. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Tucuman-Santiago del Estero. Estación Experimental Agropecuaria Famaillá; Argentina
dc.description.fil
Fil: Molina, Catalina. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Garcia, Jose Maria. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Tucuman-Santiago del Estero. Estación Experimental Agropecuaria Famaillá; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Federico, Maria Laura. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Tucuman-Santiago del Estero. Estación Experimental Agropecuaria Famaillá; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Erazzú, Luis Ernesto. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Tucuman-Santiago del Estero. Estación Experimental Agropecuaria Famaillá; Argentina
dc.conicet.paginas
286
dc.source.titulo
Optimización de los procesos de extracción de biomasa sólida para uso energético
Archivos asociados