Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Acevedo, Alberto  
dc.contributor.author
Molina, Catalina  
dc.contributor.author
Garcia, Jose Maria  
dc.contributor.author
Federico, Maria Laura  
dc.contributor.author
Erazzú, Luis Ernesto  
dc.contributor.other
Velázquez Martí, Borja  
dc.date.available
2023-04-03T14:32:04Z  
dc.date.issued
2021  
dc.identifier.citation
Acevedo, Alberto; Molina, Catalina; Garcia, Jose Maria; Federico, Maria Laura; Erazzú, Luis Ernesto; Current Status of Sugarcane (Saccharum spp.) Breeding under Sustainable Conditions in Argentina; Universitat Politècnica de València; 2021; 129-147  
dc.identifier.isbn
978-84-15413-44-8  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/192465  
dc.description.abstract
Sugarcane belongs to the genus Saccharum, to the family Poaceae (or Gramineae),subfamily Panicoideae, tribe Andropogoneae, subtribe Sacharinae, group Saccharastrae. Itis the most important sugar crop and the second bioethanol crop in Argentina. Sugarcaneproduction for the 2018/19 marketing year hit 21.5 million tons in the country. While 16.8 milliontons of this amount was utilized for the production of sugar, 4.7 million tons was usedfor the production of first generation (1G) bioethanol (USDA GAIN report, 2019), the twomain end-products of a non-vertically integrated sugar and ethanol supply chain that generatesexchanges between different companies, i.e., growers on one side and millers in theother (Acreche & Valeiro, 2013). National production of sugar for the 2018/19 marketingyear reached 1.66 million tons (raw value). Of this amount, human domestic consumptionaccounted for 1.57 million tons and 187,000 tons were exported (USDA GAIN report,2019). Production of 1G bioethanol by fermentation of sugarcane juices or molasses hit528,162 m3 for the 2018/19 marketing year, representing 47% of the national production of1G bioethanol (Secretaría de Gobierno de Energía, 2019).  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
spa  
dc.publisher
Universitat Politècnica de València  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
BIOMASA  
dc.subject
ENERGIA  
dc.subject
CAÑA DE AZUCAR  
dc.subject
MEJORAMIENTO  
dc.subject.classification
Biotecnología Agrícola y Biotecnología Alimentaria  
dc.subject.classification
Biotecnología Agropecuaria  
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS  
dc.title
Current Status of Sugarcane (Saccharum spp.) Breeding under Sustainable Conditions in Argentina  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2023-03-28T14:45:12Z  
dc.journal.pagination
129-147  
dc.journal.pais
España  
dc.journal.ciudad
Valencia  
dc.description.fil
Fil: Acevedo, Alberto. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Tucuman-Santiago del Estero. Estación Experimental Agropecuaria Famaillá; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Molina, Catalina. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Garcia, Jose Maria. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Tucuman-Santiago del Estero. Estación Experimental Agropecuaria Famaillá; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Federico, Maria Laura. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Tucuman-Santiago del Estero. Estación Experimental Agropecuaria Famaillá; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Erazzú, Luis Ernesto. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Tucuman-Santiago del Estero. Estación Experimental Agropecuaria Famaillá; Argentina  
dc.conicet.paginas
286  
dc.source.titulo
Optimización de los procesos de extracción de biomasa sólida para uso energético