Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Capítulo de Libro

Current Status of Sugarcane (Saccharum spp.) Breeding under Sustainable Conditions in Argentina

Título del libro: Optimización de los procesos de extracción de biomasa sólida para uso energético

Acevedo, Alberto; Molina, CatalinaIcon ; Garcia, Jose MariaIcon ; Federico, Maria LauraIcon ; Erazzú, Luis Ernesto
Otros responsables: Velázquez Martí, Borja
Fecha de publicación: 2021
Editorial: Universitat Politècnica de València
ISBN: 978-84-15413-44-8
Idioma: Español
Clasificación temática:
Biotecnología Agrícola y Biotecnología Alimentaria

Resumen

Sugarcane belongs to the genus Saccharum, to the family Poaceae (or Gramineae),subfamily Panicoideae, tribe Andropogoneae, subtribe Sacharinae, group Saccharastrae. Itis the most important sugar crop and the second bioethanol crop in Argentina. Sugarcaneproduction for the 2018/19 marketing year hit 21.5 million tons in the country. While 16.8 milliontons of this amount was utilized for the production of sugar, 4.7 million tons was usedfor the production of first generation (1G) bioethanol (USDA GAIN report, 2019), the twomain end-products of a non-vertically integrated sugar and ethanol supply chain that generatesexchanges between different companies, i.e., growers on one side and millers in theother (Acreche & Valeiro, 2013). National production of sugar for the 2018/19 marketingyear reached 1.66 million tons (raw value). Of this amount, human domestic consumptionaccounted for 1.57 million tons and 187,000 tons were exported (USDA GAIN report,2019). Production of 1G bioethanol by fermentation of sugarcane juices or molasses hit528,162 m3 for the 2018/19 marketing year, representing 47% of the national production of1G bioethanol (Secretaría de Gobierno de Energía, 2019).
Palabras clave: BIOMASA , ENERGIA , CAÑA DE AZUCAR , MEJORAMIENTO
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Tamaño: 953.0Kb
Formato: PDF
.
Solicitar
Licencia
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/192465
Colecciones
Capítulos de libros(SEDE CENTRAL)
Capítulos de libros de SEDE CENTRAL
Citación
Acevedo, Alberto; Molina, Catalina; Garcia, Jose Maria; Federico, Maria Laura; Erazzú, Luis Ernesto; Current Status of Sugarcane (Saccharum spp.) Breeding under Sustainable Conditions in Argentina; Universitat Politècnica de València; 2021; 129-147
Compartir

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES