Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.date.available
2023-02-08T18:15:11Z  
dc.identifier.citation
Matamoros, Natalia; Romero, Iris Beatriz; White, Cintia; Watson, Dana Zoe; Belizan, Jose; Sosa, Miriam Patricia; Gugole Ottaviano, Maria Fernanda; Elizagoyen, Eliana Soledad; Garitta, Lorena Garitta; Perez, Surya Macarena; Cormick, Gabriela; (2023): Agua con agregado de calcio: datos sensoriales. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. (dataset). http://hdl.handle.net/11336/187372  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/187372  
dc.description.abstract
This dataset show the results of triangle test methodology for samples of water with added calcium using three different calcium salts: calcium chloride, calcium gluconate and calcium lactate. For each salt, a panel of 54 consumers tested seven batches of 3 water samples. Data were adjusted for chance and sensory threshold was estimated using the survival methodology and a discrimination of 50%. Id: consumer Calcium concentration: mg of elemental calcium per L +: Correct answer o: Wrong answer  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by/2.5/ar/  
dc.title
Agua con agregado de calcio: datos sensoriales  
dc.type
dataset  
dc.date.updated
2022-06-06T18:03:24Z  
dc.description.fil
Fil: Matamoros, Natalia. Gobierno de la Ciudad Autonoma de Buenos Aires. Hospital de Pediatría "Juan P. Garrahan". Instituto de Investigaciones Pediátricas. - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Saavedra 15. Instituto de Investigaciones Pediátricas.; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Romero, Iris Beatriz. Universidad Nacional de la Matanza. Departamento de Ciencias de la Salud; Argentina  
dc.description.fil
Fil: White, Cintia. Universidad Nacional de la Matanza. Departamento de Ciencias de la Salud; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Watson, Dana Zoe. Universidad Nacional de la Matanza. Departamento de Ciencias de la Salud; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Belizan, Jose. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Parque Centenario. Centro de Investigaciones en Epidemiología y Salud Pública. Instituto de Efectividad Clínica y Sanitaria. Centro de Investigaciones en Epidemiología y Salud Pública; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Sosa, Miriam Patricia. Provincia de Buenos Aires. Dirección General de Cultura y Educación. Instituto Superior Experimental de Tecnología Alimentaria. Departamento de Evaluación Sensorial de Alimentos; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Gugole Ottaviano, Maria Fernanda. Provincia de Buenos Aires. Dirección General de Cultura y Educación. Instituto Superior Experimental de Tecnología Alimentaria. Departamento de Evaluación Sensorial de Alimentos; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Elizagoyen, Eliana Soledad. Provincia de Buenos Aires. Dirección General de Cultura y Educación. Instituto Superior Experimental de Tecnología Alimentaria. Departamento de Evaluación Sensorial de Alimentos; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Garitta, Lorena Garitta. Provincia de Buenos Aires. Dirección General de Cultura y Educación. Instituto Superior Experimental de Tecnología Alimentaria. Departamento de Evaluación Sensorial de Alimentos; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Perez, Surya Macarena. Universidad Nacional de la Matanza. Departamento de Ciencias de la Salud; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Cormick, Gabriela. Instituto de Efectividad Clínica y Sanitaria; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina  
dc.datacite.PublicationYear
2023  
dc.datacite.Creator
Matamoros, Natalia  
dc.datacite.Creator
Romero, Iris Beatriz  
dc.datacite.Creator
White, Cintia  
dc.datacite.Creator
Watson, Dana Zoe  
dc.datacite.Creator
Belizan, Jose  
dc.datacite.Creator
Sosa, Miriam Patricia  
dc.datacite.Creator
Gugole Ottaviano, Maria Fernanda  
dc.datacite.Creator
Elizagoyen, Eliana Soledad  
dc.datacite.Creator
Garitta, Lorena Garitta  
dc.datacite.Creator
Perez, Surya Macarena  
dc.datacite.Creator
Cormick, Gabriela  
dc.datacite.affiliation
Gobierno de la Ciudad Autonoma de Buenos Aires. Hospital de Pediatría "Juan P. Garrahan". Instituto de Investigaciones Pediátricas. - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Saavedra 15. Instituto de Investigaciones Pediátricas.  
dc.datacite.affiliation
Universidad Nacional de la Matanza. Departamento de Ciencias de la Salud  
dc.datacite.affiliation
Universidad Nacional de la Matanza. Departamento de Ciencias de la Salud  
dc.datacite.affiliation
Universidad Nacional de la Matanza. Departamento de Ciencias de la Salud  
dc.datacite.affiliation
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Parque Centenario. Centro de Investigaciones en Epidemiología y Salud Pública. Instituto de Efectividad Clínica y Sanitaria. Centro de Investigaciones en Epidemiología y Salud Pública  
dc.datacite.affiliation
Provincia de Buenos Aires. Dirección General de Cultura y Educación. Instituto Superior Experimental de Tecnología Alimentaria. Departamento de Evaluación Sensorial de Alimentos  
dc.datacite.affiliation
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas  
dc.datacite.affiliation
Provincia de Buenos Aires. Dirección General de Cultura y Educación. Instituto Superior Experimental de Tecnología Alimentaria. Departamento de Evaluación Sensorial de Alimentos  
dc.datacite.affiliation
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas  
dc.datacite.affiliation
Provincia de Buenos Aires. Dirección General de Cultura y Educación. Instituto Superior Experimental de Tecnología Alimentaria. Departamento de Evaluación Sensorial de Alimentos  
dc.datacite.affiliation
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas  
dc.datacite.affiliation
Provincia de Buenos Aires. Dirección General de Cultura y Educación. Instituto Superior Experimental de Tecnología Alimentaria. Departamento de Evaluación Sensorial de Alimentos  
dc.datacite.affiliation
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas  
dc.datacite.affiliation
Universidad Nacional de la Matanza. Departamento de Ciencias de la Salud  
dc.datacite.affiliation
Instituto de Efectividad Clínica y Sanitaria  
dc.datacite.affiliation
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas  
dc.datacite.publisher
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas  
dc.datacite.subject
Alimentos y Bebidas  
dc.datacite.date
24/08/2021  
dc.datacite.DateType
Creado  
dc.datacite.language
eng  
dc.datacite.AlternateIdentifierType
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.17632/9fj6fs7kf2.1  
dc.datacite.version
1.0  
dc.relationtype.isSourceOf
http://dx.doi.org/10.12688/gatesopenres.13361.2  
dc.subject.keyword
Calcium salts  
dc.subject.keyword
Survival analysis  
dc.subject.keyword
Drinking water  
dc.subject.keyword
Triangle test  
dc.datacite.resourceTypeGeneral
dataset  
dc.conicet.datoinvestigacionid
696  
dc.datacite.geolocation
9 de Julio  
dc.datacite.formatedDate
2021