Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.date.available
2023-02-08T18:15:11Z
dc.identifier.citation
Matamoros, Natalia; Romero, Iris Beatriz; White, Cintia; Watson, Dana Zoe; Belizan, Jose; Sosa, Miriam Patricia; Gugole Ottaviano, Maria Fernanda; Elizagoyen, Eliana Soledad; Garitta, Lorena Garitta; Perez, Surya Macarena; Cormick, Gabriela; (2023): Agua con agregado de calcio: datos sensoriales. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. (dataset). http://hdl.handle.net/11336/187372
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/187372
dc.description.abstract
This dataset show the results of triangle test methodology for samples of water with added calcium using three different calcium salts: calcium chloride, calcium gluconate and calcium lactate. For each salt, a panel of 54 consumers tested seven batches of 3 water samples. Data were adjusted for chance and sensory threshold was estimated using the survival methodology and a discrimination of 50%.
Id: consumer
Calcium concentration: mg of elemental calcium per L
+: Correct answer
o: Wrong answer
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by/2.5/ar/
dc.title
Agua con agregado de calcio: datos sensoriales
dc.type
dataset
dc.date.updated
2022-06-06T18:03:24Z
dc.description.fil
Fil: Matamoros, Natalia. Gobierno de la Ciudad Autonoma de Buenos Aires. Hospital de Pediatría "Juan P. Garrahan". Instituto de Investigaciones Pediátricas. - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Saavedra 15. Instituto de Investigaciones Pediátricas.; Argentina
dc.description.fil
Fil: Romero, Iris Beatriz. Universidad Nacional de la Matanza. Departamento de Ciencias de la Salud; Argentina
dc.description.fil
Fil: White, Cintia. Universidad Nacional de la Matanza. Departamento de Ciencias de la Salud; Argentina
dc.description.fil
Fil: Watson, Dana Zoe. Universidad Nacional de la Matanza. Departamento de Ciencias de la Salud; Argentina
dc.description.fil
Fil: Belizan, Jose. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Parque Centenario. Centro de Investigaciones en Epidemiología y Salud Pública. Instituto de Efectividad Clínica y Sanitaria. Centro de Investigaciones en Epidemiología y Salud Pública; Argentina
dc.description.fil
Fil: Sosa, Miriam Patricia. Provincia de Buenos Aires. Dirección General de Cultura y Educación. Instituto Superior Experimental de Tecnología Alimentaria. Departamento de Evaluación Sensorial de Alimentos; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Gugole Ottaviano, Maria Fernanda. Provincia de Buenos Aires. Dirección General de Cultura y Educación. Instituto Superior Experimental de Tecnología Alimentaria. Departamento de Evaluación Sensorial de Alimentos; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Elizagoyen, Eliana Soledad. Provincia de Buenos Aires. Dirección General de Cultura y Educación. Instituto Superior Experimental de Tecnología Alimentaria. Departamento de Evaluación Sensorial de Alimentos; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Garitta, Lorena Garitta. Provincia de Buenos Aires. Dirección General de Cultura y Educación. Instituto Superior Experimental de Tecnología Alimentaria. Departamento de Evaluación Sensorial de Alimentos; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Perez, Surya Macarena. Universidad Nacional de la Matanza. Departamento de Ciencias de la Salud; Argentina
dc.description.fil
Fil: Cormick, Gabriela. Instituto de Efectividad Clínica y Sanitaria; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina
dc.datacite.PublicationYear
2023
dc.datacite.Creator
Matamoros, Natalia
dc.datacite.Creator
Romero, Iris Beatriz
dc.datacite.Creator
White, Cintia
dc.datacite.Creator
Watson, Dana Zoe
dc.datacite.Creator
Belizan, Jose
dc.datacite.Creator
Sosa, Miriam Patricia
dc.datacite.Creator
Gugole Ottaviano, Maria Fernanda
dc.datacite.Creator
Elizagoyen, Eliana Soledad
dc.datacite.Creator
Garitta, Lorena Garitta
dc.datacite.Creator
Perez, Surya Macarena
dc.datacite.Creator
Cormick, Gabriela
dc.datacite.affiliation
Gobierno de la Ciudad Autonoma de Buenos Aires. Hospital de Pediatría "Juan P. Garrahan". Instituto de Investigaciones Pediátricas. - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Saavedra 15. Instituto de Investigaciones Pediátricas.
dc.datacite.affiliation
Universidad Nacional de la Matanza. Departamento de Ciencias de la Salud
dc.datacite.affiliation
Universidad Nacional de la Matanza. Departamento de Ciencias de la Salud
dc.datacite.affiliation
Universidad Nacional de la Matanza. Departamento de Ciencias de la Salud
dc.datacite.affiliation
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Parque Centenario. Centro de Investigaciones en Epidemiología y Salud Pública. Instituto de Efectividad Clínica y Sanitaria. Centro de Investigaciones en Epidemiología y Salud Pública
dc.datacite.affiliation
Provincia de Buenos Aires. Dirección General de Cultura y Educación. Instituto Superior Experimental de Tecnología Alimentaria. Departamento de Evaluación Sensorial de Alimentos
dc.datacite.affiliation
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas
dc.datacite.affiliation
Provincia de Buenos Aires. Dirección General de Cultura y Educación. Instituto Superior Experimental de Tecnología Alimentaria. Departamento de Evaluación Sensorial de Alimentos
dc.datacite.affiliation
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas
dc.datacite.affiliation
Provincia de Buenos Aires. Dirección General de Cultura y Educación. Instituto Superior Experimental de Tecnología Alimentaria. Departamento de Evaluación Sensorial de Alimentos
dc.datacite.affiliation
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas
dc.datacite.affiliation
Provincia de Buenos Aires. Dirección General de Cultura y Educación. Instituto Superior Experimental de Tecnología Alimentaria. Departamento de Evaluación Sensorial de Alimentos
dc.datacite.affiliation
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas
dc.datacite.affiliation
Universidad Nacional de la Matanza. Departamento de Ciencias de la Salud
dc.datacite.affiliation
Instituto de Efectividad Clínica y Sanitaria
dc.datacite.affiliation
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas
dc.datacite.publisher
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas
dc.datacite.subject
Alimentos y Bebidas
dc.datacite.date
24/08/2021
dc.datacite.DateType
Creado
dc.datacite.language
eng
dc.datacite.AlternateIdentifierType
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.17632/9fj6fs7kf2.1
dc.datacite.version
1.0
dc.relationtype.isSourceOf
http://dx.doi.org/10.12688/gatesopenres.13361.2
dc.subject.keyword
Calcium salts
dc.subject.keyword
Survival analysis
dc.subject.keyword
Drinking water
dc.subject.keyword
Triangle test
dc.datacite.resourceTypeGeneral
dataset
dc.conicet.datoinvestigacionid
696
dc.datacite.geolocation
9 de Julio
dc.datacite.formatedDate
2021
Archivos del conjunto de datos
Archivo
Notas de uso
Tamaño