Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Capítulo de Libro

Valorization of agri-food wastes

Título del libro: Bio-valorization of waste: Trends and perspectives

Ayala Valencia, Germán; de Andrade, Cristiano José; Lutz Ienczak, Jaciane; Rodrigues Monteiro, Alcilene; Gutiérrez Carmona, Tomy JoséIcon
Otros responsables: Shah, Shachi; Subrahmanian, Venkatramanan; Prasad, Ram
Fecha de publicación: 2021
Editorial: Springer
ISBN: 978-981-15-9695-7
Idioma: Inglés
Clasificación temática:
Ingeniería de los Materiales

Resumen

Agri-food wastes are inherently generated along the food production chain. In this sense, a significant reduction or better management of them could improve food security and also reduce hunger. It should be noted that several global organizations have estimated that food wastes could reach 126 million tons by 2020. Normally, agricultural wastes have been used as animal feeds and fertilizers. Nonetheless, most agricultural wastes have macro- and micronutrients, as well as bioactive compounds that could have a high added value after agricultural waste valorization processes, e.g., the latter can be extracted and incorporated as food additives for the manufacture of active and intelligent packaging, while macromolecules such as carbohydrates, proteins and lipids can lead to obtaining biosurfactants and single cell oils of high added value to be used in food sector. This chapter aims to provide some perspectives and advances in the valuation of agri-food wastes.
Palabras clave: Agri-food wastes , Valorization , Sustainable bioeconomy , Food practices
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Tamaño: 597.0Kb
Formato: PDF
.
Solicitar
Licencia
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/186930
DOI: https://doi.org/10.1007/978-981-15-9696-4_5
URL: https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-981-15-9696-4_5
Colecciones
Capítulos de libros(INTEMA)
Capítulos de libros de INST.DE INV.EN CIENCIA Y TECNOL.MATERIALES (I)
Citación
Ayala Valencia, Germán; de Andrade, Cristiano José; Lutz Ienczak, Jaciane ; Rodrigues Monteiro, Alcilene ; Gutiérrez Carmona, Tomy José; Valorization of agri-food wastes; Springer; 2021; 111-132
Compartir
Altmétricas
 

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES