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dc.contributor.author
Ahmed, Pablo Miguel  
dc.contributor.author
Pajot, Hipolito Fernando  
dc.contributor.author
Fernandez, Pablo Marcelo  
dc.contributor.other
Udayanga, Dhanushka  
dc.contributor.other
Bhatt, Pankaj  
dc.contributor.other
Manamgoda, Dimuthu  
dc.contributor.other
Sáez, Juliana María  
dc.date.available
2022-09-29T15:12:13Z  
dc.date.issued
2022  
dc.identifier.citation
Ahmed, Pablo Miguel; Pajot, Hipolito Fernando; Fernandez, Pablo Marcelo; Production of laccases from agricultural wastes: Strain isolation and selection, enzymatic profiling, and lab-scale production; Springer; 2022; 139-159  
dc.identifier.isbn
978-1-0716-2006-9  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/171053  
dc.description.abstract
Fungal laccases (copper-containing oxidases) have profound applications in bioremediation and various other industrial and biotechnological areas. This chapter outlines recent developments in laccase production technologies, with a focus on the selection of the most promising producing fungal species, general considerations on media components and culture conditions, lab-scale production, and partial purification of enzymes. Furthermore, protocols related to solid-state fermentation (utilizing agriculture wastes), such as one-step affinity chromatography (employing a mesoporous material as support), and electrophoresis (used to check the enzyme purity), are described.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Springer  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Laccase  
dc.subject
White-rot fungi  
dc.subject
Lignocellulosic agricultural wastes  
dc.subject
Solid-state fermentation  
dc.subject.classification
Bioremediación, Diagnóstico Biotecnológico en Gestión Medioambiental  
dc.subject.classification
Biotecnología del Medio Ambiente  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Production of laccases from agricultural wastes: Strain isolation and selection, enzymatic profiling, and lab-scale production  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2022-07-04T19:29:49Z  
dc.journal.pagination
139-159  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.journal.ciudad
Nueva York  
dc.description.fil
Fil: Ahmed, Pablo Miguel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Instituto de Tecnología Agroindustrial del Noroeste Argentino. Provincia de Tucumán. Ministerio de Desarrollo Productivo. Estación Experimental Agroindustrial "Obispo Colombres" (p). Instituto de Tecnología Agroindustrial del Noroeste Argentino; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Pajot, Hipolito Fernando. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Planta Piloto de Procesos Industriales Microbiológicos; Argentina. Universidad Nacional de Catamarca. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Fernandez, Pablo Marcelo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Planta Piloto de Procesos Industriales Microbiológicos; Argentina. Universidad Nacional de Catamarca. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales; Argentina  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://link.springer.com/protocol/10.1007/978-1-0716-2006-9_12#citeas  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1007/978-1-0716-2006-9_12  
dc.conicet.paginas
252  
dc.source.titulo
Mycoremediation protocols