Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Urtasun, Nicolás
dc.contributor.author
Baieli, María Fernanda
dc.contributor.author
Hirsch, Daniela Belén
dc.contributor.author
Miranda, Maria Victoria
dc.contributor.author
Cascone, Osvaldo
dc.contributor.author
Wolman, Federico Javier
dc.contributor.other
Labrou, Nikolaos E.
dc.contributor.other
Chronopoulou, Evangelia G.
dc.date.available
2022-07-20T15:52:59Z
dc.date.issued
2018
dc.identifier.citation
Urtasun, Nicolás; Baieli, María Fernanda; Hirsch, Daniela Belén; Miranda, Maria Victoria; Cascone, Osvaldo; et al.; Challenges in dairy whey protein purification; Nova Science Publishers; 2018; 1-18
dc.identifier.isbn
978-1-53614-365-2
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/162658
dc.description.abstract
Cheese whey, a by-product generated during the manufacture of cheese, with an annual world production of almost 200 million tons, is currently considered a waste for many cheese-making companies. However, many valuable and marketable proteins originally contained in the milk remain in the whey and their isolation from this source would increase the added value of whey. Due to their complex nature, the isolation of cheese whey proteins represents an enormous challenge, which increases when considering an industrial scale. Moreover, when high volumes of cheese whey -or even milk- need to be processed, most of the protein purification models usually used in the biopharma/biotechnology industries fail to be applied. This chapter will discuss some novel and scalable approaches for the processing of cheese whey for protein production, with potential application at industrial scale.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Nova Science Publishers
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
dairy whey
dc.subject
membrane technology
dc.subject
protein purification
dc.subject
lactoperoxidase
dc.subject
lactoferrin
dc.subject.classification
Biotecnología Industrial
dc.subject.classification
Biotecnología Industrial
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Challenges in dairy whey protein purification
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro
dc.date.updated
2022-06-21T19:25:27Z
dc.journal.pagination
1-18
dc.journal.pais
Estados Unidos
dc.journal.ciudad
New York
dc.description.fil
Fil: Urtasun, Nicolás. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay. Instituto de Nanobiotecnología. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Farmacia y Bioquímica. Instituto de Nanobiotecnología; Argentina
dc.description.fil
Fil: Baieli, María Fernanda. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay. Instituto de Nanobiotecnología. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Farmacia y Bioquímica. Instituto de Nanobiotecnología; Argentina
dc.description.fil
Fil: Hirsch, Daniela Belén. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay. Instituto de Nanobiotecnología. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Farmacia y Bioquímica. Instituto de Nanobiotecnología; Argentina
dc.description.fil
Fil: Miranda, Maria Victoria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay. Instituto de Nanobiotecnología. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Farmacia y Bioquímica. Instituto de Nanobiotecnología; Argentina
dc.description.fil
Fil: Cascone, Osvaldo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay. Instituto de Nanobiotecnología. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Farmacia y Bioquímica. Instituto de Nanobiotecnología; Argentina
dc.description.fil
Fil: Wolman, Federico Javier. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay. Instituto de Nanobiotecnología. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Farmacia y Bioquímica. Instituto de Nanobiotecnología; Argentina
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://novapublishers.com/shop/handbook-on-protein-purification-industry-challenges-and-technological-developments/
dc.conicet.paginas
18
dc.source.titulo
Handbook on Protein Purification: Industry Challenges and Technological Developments
Archivos asociados