Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Capítulo de Libro

Challenges in dairy whey protein purification

Título del libro: Handbook on Protein Purification: Industry Challenges and Technological Developments

Urtasun, NicolásIcon ; Baieli, María FernandaIcon ; Hirsch, Daniela BelénIcon ; Miranda, Maria VictoriaIcon ; Cascone, OsvaldoIcon ; Wolman, Federico JavierIcon
Otros responsables: Labrou, Nikolaos E.; Chronopoulou, Evangelia G.
Fecha de publicación: 2018
Editorial: Nova Science Publishers
ISBN: 978-1-53614-365-2
Idioma: Inglés
Clasificación temática:
Biotecnología Industrial

Resumen

Cheese whey, a by-product generated during the manufacture of cheese, with an annual world production of almost 200 million tons, is currently considered a waste for many cheese-making companies. However, many valuable and marketable proteins originally contained in the milk remain in the whey and their isolation from this source would increase the added value of whey. Due to their complex nature, the isolation of cheese whey proteins represents an enormous challenge, which increases when considering an industrial scale. Moreover, when high volumes of cheese whey -or even milk- need to be processed, most of the protein purification models usually used in the biopharma/biotechnology industries fail to be applied. This chapter will discuss some novel and scalable approaches for the processing of cheese whey for protein production, with potential application at industrial scale.
Palabras clave: dairy whey , membrane technology , protein purification , lactoperoxidase , lactoferrin
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Tamaño: 2.535Mb
Formato: PDF
.
Solicitar
Licencia
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/162658
URL: https://novapublishers.com/shop/handbook-on-protein-purification-industry-challe
Colecciones
Capítulos de libros(NANOBIOTEC)
Capítulos de libros de INSTITUTO DE NANOBIOTECNOLOGIA
Citación
Urtasun, Nicolás; Baieli, María Fernanda; Hirsch, Daniela Belén; Miranda, Maria Victoria; Cascone, Osvaldo; et al.; Challenges in dairy whey protein purification; Nova Science Publishers; 2018; 1-18
Compartir

Items relacionados

Mostrando titulos relacionados por título, autor y tema.

  • Capítulo de Libro Desing, Synthesis and applications of short-peptide and peptidomimetic ligands for affinity chromatography
    Título del libro: Handbook on Protein Purification: Industry Challenges and Technological Developments
    Saavedra, Soledad Lorena ; Barredo, Gabriela Romina ; Martínez Ceron, María Camila ; Giudicessi, Silvana Laura ; Cascone, Osvaldo ; Albericio, Fernando; Camperi, Silvia Andrea - Otros responsables: Labrou, Nikolaos E. Chronopoulou, Evangelia G. - (Nova Science Publishers, 2018)
Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES