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dc.contributor.author
Gerschenson, Lia Noemi
dc.contributor.author
Rojas, Ana Maria Luisa
dc.contributor.author
Flores, Silvia Karina
dc.contributor.other
González Montero, María Pilar
dc.contributor.other
Gómez Guillén, M. Carmen
dc.contributor.other
López Caballero, M. Elvira
dc.contributor.other
Barbosa Cánovas, Gustavo V.
dc.date.available
2022-07-13T14:32:27Z
dc.date.issued
2016
dc.identifier.citation
Gerschenson, Lia Noemi; Rojas, Ana Maria Luisa; Flores, Silvia Karina; Films and coatings: migration of ingredients; CRC Press - Taylor & Francis Group; 2016; 475-488
dc.identifier.isbn
9781315373713
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/162008
dc.description.abstract
Edible films and coatings can be used as an emergent technology to lengthen the shelf life of different food products because they can retard the migration of moisture or fat/oil and the gas (O2 , CO2 ) or solute transport, improve the mechanical properties or structural integrity of food, improve food flavor retention, and support food additives or nutrients. For their formulation, the use of hydrocolloids is required (i.e., polysaccharides or proteins), which allow to obtain a continuous biopolymeric tridimensional structure and a plasticizer (i.e., glycerol, sorbitol), which provides flexibility to that structure. In this chapter, the migration of antimicrobials, antioxidants, and plasticizers is analyzed with the purpose of the evaluation of the effect of this phenomenon on the performance of these edible matrices.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
CRC Press - Taylor & Francis Group
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
FILMS AND COATINGS
dc.subject
MIGRATION
dc.subject
ANTIMICROBIALS
dc.subject
ANTIOXIDANTS
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.subject.classification
Recubrimientos y Películas
dc.subject.classification
Ingeniería de los Materiales
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Films and coatings: migration of ingredients
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro
dc.date.updated
2020-07-08T18:49:44Z
dc.journal.pagination
475-488
dc.journal.pais
Estados Unidos
dc.journal.ciudad
Florida
dc.description.fil
Fil: Gerschenson, Lia Noemi. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Rojas, Ana Maria Luisa. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Flores, Silvia Karina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos; Argentina
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.taylorfrancis.com/chapters/edit/10.1201/9781315373713-37/films-coatings-migration-ingredients-lia-noemi-gerschenson-ana-mar%C3%ADa-rojas-silvia-karina-flores?context=ubx&refId=96fd466b-0f98-43b7-8b16-79fe263edd63
dc.conicet.paginas
616
dc.source.titulo
Edible films and coatings: fundamentals and applications
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