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Capítulo de Libro

Films and coatings: migration of ingredients

Título del libro: Edible films and coatings: fundamentals and applications

Gerschenson, Lia NoemiIcon ; Rojas, Ana Maria LuisaIcon ; Flores, Silvia KarinaIcon
Otros responsables: González Montero, María Pilar; Gómez Guillén, M. Carmen; López Caballero, M. Elvira; Barbosa Cánovas, Gustavo V.
Fecha de publicación: 2016
Editorial: CRC Press - Taylor & Francis Group
ISBN: 9781315373713
Idioma: Inglés
Clasificación temática:
Alimentos y Bebidas; Recubrimientos y Películas

Resumen

Edible films and coatings can be used as an emergent technology to lengthen the shelf life of different food products because they can retard the migration of moisture or fat/oil and the gas (O2 , CO2 ) or solute transport, improve the mechanical properties or structural integrity of food, improve food flavor retention, and support food additives or nutrients. For their formulation, the use of hydrocolloids is required (i.e., polysaccharides or proteins), which allow to obtain a continuous biopolymeric tridimensional structure and a plasticizer (i.e., glycerol, sorbitol), which provides flexibility to that structure. In this chapter, the migration of antimicrobials, antioxidants, and plasticizers is analyzed with the purpose of the evaluation of the effect of this phenomenon on the performance of these edible matrices.
Palabras clave: FILMS AND COATINGS , MIGRATION , ANTIMICROBIALS , ANTIOXIDANTS
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info:eu-repo/semantics/restrictedAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/162008
URL: https://www.taylorfrancis.com/chapters/edit/10.1201/9781315373713-37/films-coati
Colecciones
Capítulos de libros(OCA CIUDAD UNIVERSITARIA)
Capítulos de libros de OFICINA DE COORDINACION ADMINISTRATIVA CIUDAD UNIVERSITARIA
Citación
Gerschenson, Lia Noemi; Rojas, Ana Maria Luisa; Flores, Silvia Karina; Films and coatings: migration of ingredients; CRC Press - Taylor & Francis Group; 2016; 475-488
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