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dc.contributor.author
Minnaard, Jessica  
dc.contributor.author
Rolny, Ivanna Sabrina  
dc.contributor.author
Perez, Pablo Fernando  
dc.contributor.other
Liu, Dongyou  
dc.date.available
2022-04-11T13:06:16Z  
dc.date.issued
2017  
dc.identifier.citation
Minnaard, Jessica; Rolny, Ivanna Sabrina; Perez, Pablo Fernando; Bacillus; CRC Press-Taylor & Francis Group; 2017; 131-154  
dc.identifier.isbn
9781498721677  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/154876  
dc.description.abstract
The ability of prokaryotes to sporulate is one of the evolutionary strategies to cope with stress. Spore-forming microorganisms invest considerable amounts of energy in a refined differentiation process (sporogenesis) that involves the expression of hundreds of genes in order to give a morphologically distinct cell that presents several barriers related to the resistance to physical, chemical, and biological challenges. Studies with cultured eukaryotic cells have contributed to the knowledge of the virulence factors of many pathogens. Different in vivo and ex vivo models of infection have been used to study the pathogenesis of Bacillus spp. Experimental models with cultured eukaryotic cells such as enterocyte-like Caco-2 cells helped unravel extracellular factors involved in the gastrointestinal pathologies as well as to demonstrate the participation of direct bacteria–enterocyte interactions in the virulence. The recent advances in the field of in vivo expression technologies herald further gains in our understanding of the control and treatment of foodborne pathologies associated with Bacillus spp.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
CRC Press-Taylor & Francis Group  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
MODELS OF INFECTION  
dc.subject
BACILLUS  
dc.subject.classification
Biología Celular, Microbiología  
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
Bacillus  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2022-03-14T20:22:42Z  
dc.journal.pagination
131-154  
dc.journal.pais
Australia  
dc.journal.ciudad
Boca Ratón  
dc.description.fil
Fil: Minnaard, Jessica. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Rolny, Ivanna Sabrina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Departamento de Ciencias Biológicas. Cátedra de Microbiología General; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Perez, Pablo Fernando. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Departamento de Ciencias Biológicas. Cátedra de Microbiología General; Argentina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.taylorfrancis.com/chapters/edit/10.1201/9781315120089-8/bacillus-jessica-minnaard-ivanna-rolny-pablo-p%C3%A9rez?context=ubx&refId=e02eb7c7-d801-4d93-bb8e-724c9d64fff7  
dc.conicet.paginas
852  
dc.source.titulo
Laboratory Models for Foodborne Infections