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dc.contributor.author
López, Débora Natalia
dc.contributor.author
Galante, Micaela
dc.contributor.author
Raimundo, Geraldine
dc.contributor.author
Spelzini, Darío
dc.contributor.author
Boeris, Valeria
dc.date.available
2021-09-03T12:57:13Z
dc.date.issued
2019-02
dc.identifier.citation
López, Débora Natalia; Galante, Micaela; Raimundo, Geraldine; Spelzini, Darío; Boeris, Valeria; Functional properties of amaranth, quinoa and chia proteins and the biological activities of their hydrolyzates; Elsevier Science; Food Research International; 116; 2-2019; 419-429
dc.identifier.issn
0963-9969
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/139623
dc.description.abstract
Amaranth, quinoa and chia are non-conventional sources of proteins whose interest has increased in recent years due to their excellent nutritional value. Vegetable proteins can be used as food ingredients to replace animal proteins in human diet. The present article provides a comprehensive analysis of amaranth, quinoa and chia proteins and focuses on their solubility, superficial, gelling and textural properties as well as on the biological activities of enzymatic hydrolyzates.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier Science
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/ar/
dc.subject
ENZYMATIC HYDROLYZATES
dc.subject
FUNCTIONAL PROPERTIES
dc.subject
VEGETABLE PROTEIN
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Functional properties of amaranth, quinoa and chia proteins and the biological activities of their hydrolyzates
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2020-11-18T20:46:12Z
dc.journal.volume
116
dc.journal.pagination
419-429
dc.journal.pais
Países Bajos
dc.journal.ciudad
Amsterdam
dc.description.fil
Fil: López, Débora Natalia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario; Argentina. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Departamento de Química y Física. Área Fisicoquímica; Argentina. Pontificia Universidad Católica Argentina "Santa María de los Buenos Aires". Facultad de Química e Ingeniería-Rosario; Argentina
dc.description.fil
Fil: Galante, Micaela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario; Argentina. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Departamento de Química y Física. Área Fisicoquímica; Argentina. Pontificia Universidad Católica Argentina "Santa María de los Buenos Aires". Facultad de Química e Ingeniería-Rosario; Argentina
dc.description.fil
Fil: Raimundo, Geraldine. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Spelzini, Darío. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario; Argentina. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Departamento de Química y Física. Área Fisicoquímica; Argentina. Pontificia Universidad Católica Argentina "Santa María de los Buenos Aires". Facultad de Química e Ingeniería-Rosario; Argentina
dc.description.fil
Fil: Boeris, Valeria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario; Argentina. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Departamento de Química y Física. Área Fisicoquímica; Argentina. Pontificia Universidad Católica Argentina "Santa María de los Buenos Aires". Facultad de Química e Ingeniería-Rosario; Argentina
dc.journal.title
Food Research International
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0963996918306689?
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1016/j.foodres.2018.08.056
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