Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Bisogno, Fabricio Román  
dc.contributor.author
Mascotti, María Laura  
dc.contributor.author
Sanchez, Cecilia  
dc.contributor.author
Garibotto, Francisco Matías  
dc.contributor.author
Giannini, Fernando Angel  
dc.contributor.author
Kurina Sanz, Marcela Beatriz  
dc.contributor.author
Enriz, Ricardo Daniel  
dc.date.available
2021-08-23T15:34:02Z  
dc.date.issued
2007-12-26  
dc.identifier.citation
Bisogno, Fabricio Román; Mascotti, María Laura; Sanchez, Cecilia; Garibotto, Francisco Matías; Giannini, Fernando Angel; et al.; Structure-antifungal activity relationship of cinnamic acid derivatives; American Chemical Society; Journal of Agricultural and Food Chemistry; 55; 26; 26-12-2007; 10635-10640  
dc.identifier.issn
0021-8561  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/138701  
dc.description.abstract
A structure-antifungal activity relationship (SAR) study of 22 related cinnamic acid derivatives was carried out. Attention was focused on the antifungal activities exhibited against Aspergillus flavus, Aspergillus terreus, and Aspergillus niger. (E)-3-(4-Methoxy-3-(3-methylbut-2-enyl)phenyl)acrylic acid (16) exhibited antifungal activity against A. niger, comparable to that of miconazole and a significant antifungal effect against A. flavus and A. terreus as well. A structure-activity relationship (SAR) study of related cinnamic acid derivatives has allowed a model to be proposed for the recognition of the minimal structural requirements for the antifungal effect in this series.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
American Chemical Society  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
ANTIFUNGAL  
dc.subject
ASPERGILLOSIS  
dc.subject
CINNAMIC ACID DERIVATIVES  
dc.subject
STRUCTURE-ACTIVITY RELATIONSHIP  
dc.subject.classification
Química Orgánica  
dc.subject.classification
Ciencias Químicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
Structure-antifungal activity relationship of cinnamic acid derivatives  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2021-07-29T13:54:46Z  
dc.identifier.eissn
1520-5118  
dc.journal.volume
55  
dc.journal.number
26  
dc.journal.pagination
10635-10640  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.description.fil
Fil: Bisogno, Fabricio Román. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Investigaciones en Físico-química de Córdoba. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Instituto de Investigaciones en Físico-química de Córdoba; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Mascotti, María Laura. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Química, Bioquímica y Farmacia; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto Multidisciplinario de Investigaciones Biológicas de San Luis. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Ciencias Físico Matemáticas y Naturales. Instituto Multidisciplinario de Investigaciones Biológicas de San Luis; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Sanchez, Cecilia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto de Investigaciones en Tecnología Química. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Química, Bioquímica y Farmacia. Instituto de Investigaciones en Tecnología Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Garibotto, Francisco Matías. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto Multidisciplinario de Investigaciones Biológicas de San Luis. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Ciencias Físico Matemáticas y Naturales. Instituto Multidisciplinario de Investigaciones Biológicas de San Luis; Argentina. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Química, Bioquímica y Farmacia; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Giannini, Fernando Angel. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Química, Bioquímica y Farmacia; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Kurina Sanz, Marcela Beatriz. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto de Investigaciones en Tecnología Química. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Química, Bioquímica y Farmacia. Instituto de Investigaciones en Tecnología Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Enriz, Ricardo Daniel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto Multidisciplinario de Investigaciones Biológicas de San Luis. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Ciencias Físico Matemáticas y Naturales. Instituto Multidisciplinario de Investigaciones Biológicas de San Luis; Argentina. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Química, Bioquímica y Farmacia; Argentina  
dc.journal.title
Journal of Agricultural and Food Chemistry  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://pubs.acs.org/doi/10.1021/jf0729098  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1021/jf0729098