Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Capítulo de Libro

Extra-Hard Cheeses

Título del libro: Global Cheesemaking. Technology: Cheese Quality and Characteristics

Licitra, Giuseppe; Hynes, Erica RutIcon ; Perotti, Maria CristinaIcon ; Bergamini, Carina VivianaIcon ; Eugster Meier, Elisabeth; Fröhlich Wyder, Marie Therese; Jakob, Ernst; Wechsler, Daniel
Otros responsables: Papademas, Photis; Bintsis, Thomas
Fecha de publicación: 2017
Editorial: Wiley
ISBN: 978-1-119-04616-5
Idioma: Inglés
Clasificación temática:
Alimentos y Bebidas

Resumen

This chapter discusses various extra-hard cheeses, such as Parmigiano Reggiano Protected Designation of Origin (PDO), and Sbrinz PDO. Raw cow's milk is used to produce Parmigiano Reggiano PDO. The colour of the cheese is between light straw to straw. The aroma and flavour of the paste is fragrant, delicate, tasty but not spicy. Reggianito cheese is a popular Argentinean Grana-type cheese made exclusively from cow's milk. Argentinean legislation defines Reggianito cheese as a low-moisture or hard cheese with a moisture content up to 35.9%, a minimum FDM of 32% and a ripening period of at least six months. The colour of this cheese is white or light yellow and uniform. Sbrinz PDO is an extra-hard, full-fat cheese made from raw cow's milk that is produced in the central part of Switzerland. Sbrinz has a fruity aroma with a slightly roasted character of chicory and a salty and slightly sweet taste.
Palabras clave: Reggianito cheese , Technology , Characteristics , Legislation , Relevant research
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Tamaño: 378.2Kb
Formato: PDF
.
Solicitar
Licencia
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/135094
URL: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/book/10.1002/9781119046165
URL: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/9781119046165.ch1
Colecciones
Capítulos de libros(INLAIN)
Capítulos de libros de INST.DE LACTOLOGIA INDUSTRIAL
Citación
Licitra, Giuseppe; Hynes, Erica Rut; Perotti, Maria Cristina; Bergamini, Carina Viviana; Eugster Meier, Elisabeth; et al.; Extra-Hard Cheeses; Wiley; 2017; 194-2003
Compartir

Items relacionados

Mostrando titulos relacionados por título, autor y tema.

  • Capítulo de Libro Cheeses from Argentina
    Título del libro: Global Cheesemaking Technology : Cheese Quality and Characteristics
    Hynes, Erica Rut ; Perotti, Maria Cristina ; Bergamini, Carina Viviana - Otros responsables: Papademas, Photis Bintsis, Thomas - (John Wiley & Sons Limited, 2018)
Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES