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dc.contributor.author
Castillo, Luciana Andrea
dc.contributor.author
Lopez, Olivia Valeria
dc.contributor.author
Ninago, Mario Daniel
dc.contributor.author
Versino, Florencia
dc.contributor.author
Barbosa, Silvia Elena
dc.contributor.author
Garcia, Maria Alejandra
dc.contributor.author
Villar, Marcelo Armando
dc.contributor.other
Villar, Marcelo Armando
dc.contributor.other
Barbosa, Silvia Elena
dc.contributor.other
Garcia, Maria Alejandra
dc.contributor.other
Castillo, Luciana Andrea
dc.contributor.other
Lopez, Olivia Valeria
dc.date.available
2021-06-24T02:14:10Z
dc.date.issued
2017
dc.identifier.citation
Castillo, Luciana Andrea; Lopez, Olivia Valeria; Ninago, Mario Daniel; Versino, Florencia; Barbosa, Silvia Elena; et al.; Composites and Nanocomposites Based on Starches: Effect of Mineral and Organic Fillers on Processing, Structure, and Final Properties of Starch; Elsevier; 2017; 125-152
dc.identifier.isbn
978-0-12-809439-6
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/134827
dc.description.abstract
Composites development, by incorporating organic or mineral fillers to starch matrices, can be used to improve their final properties. Accordingly, composites of different starch matrices reinforced with organic fillers, as well as, with mineral particles are described in this chapter. In this sense, it was reported, among others, the use of cellulose fibers from different botanical origins and clays particles. Nowadays, both academic and industrial interest in nanoscale fillers is growing since a nanostructured composite could be developed from a polymeric matrix and layered mineral particles. Thus, in this chapter is also included the development of nanocomposites based on thermoplastic starch and talc nanoparticles from different geological origins and morphologies. Processing methods and structural and final properties of composites are described.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
STARCH COMPOSITES
dc.subject
TALC NANOPARTICLES
dc.subject
BENTONITE PARTICLES
dc.subject
ORGANIC FILLERS
dc.subject
THERMAL PROCESSING
dc.subject
MICROSTRUCTURE
dc.subject
THERMAL AND OPTICAL PROPERTIES
dc.subject
MECHANICAL BEHAVIOR
dc.subject
BARRIER PROPERTIES
dc.subject.classification
Otras Ingeniería de los Materiales
dc.subject.classification
Ingeniería de los Materiales
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Composites and Nanocomposites Based on Starches: Effect of Mineral and Organic Fillers on Processing, Structure, and Final Properties of Starch
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro
dc.date.updated
2021-06-07T15:29:04Z
dc.journal.pagination
125-152
dc.journal.pais
Países Bajos
dc.journal.ciudad
Amsterdam
dc.description.fil
Fil: Castillo, Luciana Andrea. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Planta Piloto de Ingeniería Química. Universidad Nacional del Sur. Planta Piloto de Ingeniería Química; Argentina. Universidad Nacional del Sur. Departamento de Ingeniería Química; Argentina
dc.description.fil
Fil: Lopez, Olivia Valeria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Planta Piloto de Ingeniería Química. Universidad Nacional del Sur. Planta Piloto de Ingeniería Química; Argentina
dc.description.fil
Fil: Ninago, Mario Daniel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Planta Piloto de Ingeniería Química. Universidad Nacional del Sur. Planta Piloto de Ingeniería Química; Argentina
dc.description.fil
Fil: Versino, Florencia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Barbosa, Silvia Elena. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Planta Piloto de Ingeniería Química. Universidad Nacional del Sur. Planta Piloto de Ingeniería Química; Argentina. Universidad Nacional del Sur. Departamento de Ingeniería Química; Argentina
dc.description.fil
Fil: Garcia, Maria Alejandra. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Villar, Marcelo Armando. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Planta Piloto de Ingeniería Química. Universidad Nacional del Sur. Planta Piloto de Ingeniería Química; Argentina. Universidad Nacional del Sur. Departamento de Ingeniería Química; Argentina
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780128094396000054
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1016/B978-0-12-809439-6.00005-4
dc.conicet.paginas
321
dc.source.titulo
Starch-Based Materials in Food Packaging: Processing, Characterization and Applications
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