Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Castillo, Luciana Andrea  
dc.contributor.author
Lopez, Olivia Valeria  
dc.contributor.author
Ninago, Mario Daniel  
dc.contributor.author
Versino, Florencia  
dc.contributor.author
Barbosa, Silvia Elena  
dc.contributor.author
Garcia, Maria Alejandra  
dc.contributor.author
Villar, Marcelo Armando  
dc.contributor.other
Villar, Marcelo Armando  
dc.contributor.other
Barbosa, Silvia Elena  
dc.contributor.other
Garcia, Maria Alejandra  
dc.contributor.other
Castillo, Luciana Andrea  
dc.contributor.other
Lopez, Olivia Valeria  
dc.date.available
2021-06-24T02:14:10Z  
dc.date.issued
2017  
dc.identifier.citation
Castillo, Luciana Andrea; Lopez, Olivia Valeria; Ninago, Mario Daniel; Versino, Florencia; Barbosa, Silvia Elena; et al.; Composites and Nanocomposites Based on Starches: Effect of Mineral and Organic Fillers on Processing, Structure, and Final Properties of Starch; Elsevier; 2017; 125-152  
dc.identifier.isbn
978-0-12-809439-6  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/134827  
dc.description.abstract
Composites development, by incorporating organic or mineral fillers to starch matrices, can be used to improve their final properties. Accordingly, composites of different starch matrices reinforced with organic fillers, as well as, with mineral particles are described in this chapter. In this sense, it was reported, among others, the use of cellulose fibers from different botanical origins and clays particles. Nowadays, both academic and industrial interest in nanoscale fillers is growing since a nanostructured composite could be developed from a polymeric matrix and layered mineral particles. Thus, in this chapter is also included the development of nanocomposites based on thermoplastic starch and talc nanoparticles from different geological origins and morphologies. Processing methods and structural and final properties of composites are described.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
STARCH COMPOSITES  
dc.subject
TALC NANOPARTICLES  
dc.subject
BENTONITE PARTICLES  
dc.subject
ORGANIC FILLERS  
dc.subject
THERMAL PROCESSING  
dc.subject
MICROSTRUCTURE  
dc.subject
THERMAL AND OPTICAL PROPERTIES  
dc.subject
MECHANICAL BEHAVIOR  
dc.subject
BARRIER PROPERTIES  
dc.subject.classification
Otras Ingeniería de los Materiales  
dc.subject.classification
Ingeniería de los Materiales  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Composites and Nanocomposites Based on Starches: Effect of Mineral and Organic Fillers on Processing, Structure, and Final Properties of Starch  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2021-06-07T15:29:04Z  
dc.journal.pagination
125-152  
dc.journal.pais
Países Bajos  
dc.journal.ciudad
Amsterdam  
dc.description.fil
Fil: Castillo, Luciana Andrea. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Planta Piloto de Ingeniería Química. Universidad Nacional del Sur. Planta Piloto de Ingeniería Química; Argentina. Universidad Nacional del Sur. Departamento de Ingeniería Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Lopez, Olivia Valeria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Planta Piloto de Ingeniería Química. Universidad Nacional del Sur. Planta Piloto de Ingeniería Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Ninago, Mario Daniel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Planta Piloto de Ingeniería Química. Universidad Nacional del Sur. Planta Piloto de Ingeniería Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Versino, Florencia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Barbosa, Silvia Elena. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Planta Piloto de Ingeniería Química. Universidad Nacional del Sur. Planta Piloto de Ingeniería Química; Argentina. Universidad Nacional del Sur. Departamento de Ingeniería Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Garcia, Maria Alejandra. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Villar, Marcelo Armando. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Planta Piloto de Ingeniería Química. Universidad Nacional del Sur. Planta Piloto de Ingeniería Química; Argentina. Universidad Nacional del Sur. Departamento de Ingeniería Química; Argentina  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780128094396000054  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1016/B978-0-12-809439-6.00005-4  
dc.conicet.paginas
321  
dc.source.titulo
Starch-Based Materials in Food Packaging: Processing, Characterization and Applications