Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Capítulo de Libro

Development of biodegradable products from modified starches

Título del libro: Starch-based materials in food packaging: Processing, characterization and applications

Guarás, María PaulaIcon ; Ludueña, Leandro NicolásIcon ; Alvarez, Vera AlejandraIcon
Otros responsables: Villar, Marcelo ArmandoIcon ; Barbosa, Silvia ElenaIcon
Fecha de publicación: 2017
Editorial: Elsevier
ISBN: 978-0-12-809439-6
Idioma: Inglés
Clasificación temática:
Otras Ingeniería de los Materiales

Resumen

Structural modifications of native starches could be considered as an alternative to obtain derivatives with enhanced properties, relevant in the materials field. In this chapter, the use of several modified starches from different botanical origin for this purpose is well discussed. Thus, diverse processing methods as well as characteristics and properties of these functionalized materials are described. Particularly, the real biodegradability/compostability and food contact compliance of these novel starch-based materials are also included in this section.
Palabras clave: Starch , Modification , Processing , Properties , Structural analysis , Biodegradable products
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Tamaño: 947.3Kb
Formato: PDF
.
Solicitar
Licencia
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/156189
URL: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780128094396000042?via%3Dihu
DOI: http://dx.doi.org/10.1016/B978-0-12-809439-6.00004-2
Colecciones
Capítulos de libros(INTEMA)
Capítulos de libros de INST.DE INV.EN CIENCIA Y TECNOL.MATERIALES (I)
Citación
Guarás, María Paula; Ludueña, Leandro Nicolás; Alvarez, Vera Alejandra; Development of biodegradable products from modified starches; Elsevier; 2017; 77-123
Compartir
Altmétricas
 

Items relacionados

Mostrando titulos relacionados por título, autor y tema.

  • Capítulo de Libro Composites and Nanocomposites Based on Starches: Effect of Mineral and Organic Fillers on Processing, Structure, and Final Properties of Starch
    Título del libro: Starch-Based Materials in Food Packaging: Processing, Characterization and Applications
    Castillo, Luciana Andrea ; Lopez, Olivia Valeria ; Ninago, Mario Daniel ; Versino, Florencia ; Barbosa, Silvia Elena ; Garcia, Maria Alejandra ; Villar, Marcelo Armando - Otros responsables: Villar, Marcelo Armando Barbosa, Silvia Elena Garcia, Maria Alejandra Castillo, Luciana Andrea Lopez, Olivia Valeria - (Elsevier, 2017)
Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES