Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Pino, Marcela Sofía
dc.contributor.author
Segura, Lorena Pedraza
dc.contributor.author
Acosta, Rolando
dc.contributor.author
Vallejos, María Evangelina
dc.contributor.author
Zanuso, Elisa
dc.contributor.author
Rodríguez Jasso, Rosa M.
dc.contributor.author
Cuaya, Hector Toribio
dc.contributor.author
Larragoiti Kuri, Javier
dc.contributor.author
Area, Maria Cristina
dc.contributor.author
Nabarlatz, Debora
dc.contributor.author
Ruiz, Héctor A.
dc.contributor.other
Nevárez-Moorillón, Guadalupe Virginia
dc.contributor.other
Prado-Barragán, Arely
dc.contributor.other
Martínez-Hernández, José Luis
dc.contributor.other
Aguilar, Cristóbal Noé
dc.date.available
2021-06-10T13:59:29Z
dc.date.issued
2020
dc.identifier.citation
Pino, Marcela Sofía; Segura, Lorena Pedraza; Acosta, Rolando; Vallejos, María Evangelina; Zanuso, Elisa; et al.; Biomass fractionation to bio-based products in terms of biorefinery concept; CRC Press - Taylor & Francis Group; 17; 2020; 395-427
dc.identifier.isbn
9780429322341
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/133600
dc.description.abstract
Lignocellulosic biomass, fruit, and vegetable waste are nowadays being a potential feedstock for biofuels production and compounds with high added-value with applications in food, energy, and materials industries in terms of biorefinery, impacting in the circular bioeconomy. Therefore, in this chapter, an overview of the status of biorefineries development, fractionation of 396biomass using hydrothermal and acid pretreatment, purification of lignocellulosic residual biomass hydrolysates after pretreatment and high added-value compounds as bioplastics, xylooligosaccharides (XOS), xylitol, and enzymes is presented.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
CRC Press - Taylor & Francis Group
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
BIOMASS
dc.subject
FRACTIONATION
dc.subject
BIO-BASED PRODUCTS
dc.subject
BIOREFINERY
dc.subject.classification
Ingeniería Química
dc.subject.classification
Ingeniería Química
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Biomass fractionation to bio-based products in terms of biorefinery concept
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro
dc.date.updated
2021-06-07T16:10:13Z
dc.journal.number
17
dc.journal.pagination
395-427
dc.journal.pais
Canadá
dc.journal.ciudad
Burlington
dc.description.fil
Fil: Pino, Marcela Sofía. Universidad Autónoma de Coahuila; México
dc.description.fil
Fil: Segura, Lorena Pedraza. Universidad Iberoamericana (ibero); México
dc.description.fil
Fil: Acosta, Rolando. Universidad Industrial Santander; Colombia
dc.description.fil
Fil: Vallejos, María Evangelina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Nordeste. Instituto de Materiales de Misiones. Universidad Nacional de Misiones. Facultad de Ciencias Exactas Químicas y Naturales. Instituto de Materiales de Misiones; Argentina
dc.description.fil
Fil: Zanuso, Elisa. Universidad Iberoamericana (ibero); México. Universidad del Miño; Portugal
dc.description.fil
Fil: Rodríguez Jasso, Rosa M.. Universidad Autónoma de Coahuila; México
dc.description.fil
Fil: Cuaya, Hector Toribio. Universidad Iberoamericana (ibero); México
dc.description.fil
Fil: Larragoiti Kuri, Javier. Universidad Iberoamericana (ibero); México
dc.description.fil
Fil: Area, Maria Cristina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Nordeste. Instituto de Materiales de Misiones. Universidad Nacional de Misiones. Facultad de Ciencias Exactas Químicas y Naturales. Instituto de Materiales de Misiones; Argentina
dc.description.fil
Fil: Nabarlatz, Debora. Universidad Industrial Santander; Colombia
dc.description.fil
Fil: Ruiz, Héctor A.. Universidad Autónoma de Coahuila; México
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.taylorfrancis.com/chapters/edit/10.1201/9780429322341-19/biomass-fractionation-bio-based-products-terms-biorefinery-concept-marcela-sof%C3%ADa-pino-lorena-pedraza-segura-rolando-acosta-mar%C3%ADa-evangelina-vallejos-elisa-zanuso-rosa-rodr%C3%ADguez-jasso-h%C3%A9ctor-toribio-cuaya-javier-larragoiti-kuri-mar%C3%ADa-cristina-area-debora-nabarlatz-h%C3%A9ctor-ruiz
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.taylorfrancis.com/books/edit/10.1201/9780429322341/food-microbiology-biotechnology-guadalupe-virginia-nev%C3%A1rez-moorill%C3%B3n-arely-prado-barrag%C3%A1n-jos%C3%A9-luis-mart%C3%ADnez-hern%C3%A1ndez-crist%C3%B3bal-no%C3%A9-aguilar?refId=a260813b-745d-48d5-a322-41b83ad0e0ac
dc.conicet.paginas
478
dc.source.titulo
Food Microbiology and Biotechnology: Safe and Sustainable Food Production
Archivos asociados