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dc.contributor.author
Pino, Marcela Sofía  
dc.contributor.author
Segura, Lorena Pedraza  
dc.contributor.author
Acosta, Rolando  
dc.contributor.author
Vallejos, María Evangelina  
dc.contributor.author
Zanuso, Elisa  
dc.contributor.author
Rodríguez Jasso, Rosa M.  
dc.contributor.author
Cuaya, Hector Toribio  
dc.contributor.author
Larragoiti Kuri, Javier  
dc.contributor.author
Area, Maria Cristina  
dc.contributor.author
Nabarlatz, Debora  
dc.contributor.author
Ruiz, Héctor A.  
dc.contributor.other
Nevárez-Moorillón, Guadalupe Virginia  
dc.contributor.other
Prado-Barragán, Arely  
dc.contributor.other
Martínez-Hernández, José Luis  
dc.contributor.other
Aguilar, Cristóbal Noé  
dc.date.available
2021-06-10T13:59:29Z  
dc.date.issued
2020  
dc.identifier.citation
Pino, Marcela Sofía; Segura, Lorena Pedraza; Acosta, Rolando; Vallejos, María Evangelina; Zanuso, Elisa; et al.; Biomass fractionation to bio-based products in terms of biorefinery concept; CRC Press - Taylor & Francis Group; 17; 2020; 395-427  
dc.identifier.isbn
9780429322341  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/133600  
dc.description.abstract
Lignocellulosic biomass, fruit, and vegetable waste are nowadays being a potential feedstock for biofuels production and compounds with high added-value with applications in food, energy, and materials industries in terms of biorefinery, impacting in the circular bioeconomy. Therefore, in this chapter, an overview of the status of biorefineries development, fractionation of 396biomass using hydrothermal and acid pretreatment, purification of lignocellulosic residual biomass hydrolysates after pretreatment and high added-value compounds as bioplastics, xylooligosaccharides (XOS), xylitol, and enzymes is presented.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
CRC Press - Taylor & Francis Group  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
BIOMASS  
dc.subject
FRACTIONATION  
dc.subject
BIO-BASED PRODUCTS  
dc.subject
BIOREFINERY  
dc.subject.classification
Ingeniería Química  
dc.subject.classification
Ingeniería Química  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Biomass fractionation to bio-based products in terms of biorefinery concept  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2021-06-07T16:10:13Z  
dc.journal.number
17  
dc.journal.pagination
395-427  
dc.journal.pais
Canadá  
dc.journal.ciudad
Burlington  
dc.description.fil
Fil: Pino, Marcela Sofía. Universidad Autónoma de Coahuila; México  
dc.description.fil
Fil: Segura, Lorena Pedraza. Universidad Iberoamericana (ibero); México  
dc.description.fil
Fil: Acosta, Rolando. Universidad Industrial Santander; Colombia  
dc.description.fil
Fil: Vallejos, María Evangelina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Nordeste. Instituto de Materiales de Misiones. Universidad Nacional de Misiones. Facultad de Ciencias Exactas Químicas y Naturales. Instituto de Materiales de Misiones; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Zanuso, Elisa. Universidad Iberoamericana (ibero); México. Universidad del Miño; Portugal  
dc.description.fil
Fil: Rodríguez Jasso, Rosa M.. Universidad Autónoma de Coahuila; México  
dc.description.fil
Fil: Cuaya, Hector Toribio. Universidad Iberoamericana (ibero); México  
dc.description.fil
Fil: Larragoiti Kuri, Javier. Universidad Iberoamericana (ibero); México  
dc.description.fil
Fil: Area, Maria Cristina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Nordeste. Instituto de Materiales de Misiones. Universidad Nacional de Misiones. Facultad de Ciencias Exactas Químicas y Naturales. Instituto de Materiales de Misiones; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Nabarlatz, Debora. Universidad Industrial Santander; Colombia  
dc.description.fil
Fil: Ruiz, Héctor A.. Universidad Autónoma de Coahuila; México  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.taylorfrancis.com/chapters/edit/10.1201/9780429322341-19/biomass-fractionation-bio-based-products-terms-biorefinery-concept-marcela-sof%C3%ADa-pino-lorena-pedraza-segura-rolando-acosta-mar%C3%ADa-evangelina-vallejos-elisa-zanuso-rosa-rodr%C3%ADguez-jasso-h%C3%A9ctor-toribio-cuaya-javier-larragoiti-kuri-mar%C3%ADa-cristina-area-debora-nabarlatz-h%C3%A9ctor-ruiz  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.taylorfrancis.com/books/edit/10.1201/9780429322341/food-microbiology-biotechnology-guadalupe-virginia-nev%C3%A1rez-moorill%C3%B3n-arely-prado-barrag%C3%A1n-jos%C3%A9-luis-mart%C3%ADnez-hern%C3%A1ndez-crist%C3%B3bal-no%C3%A9-aguilar?refId=a260813b-745d-48d5-a322-41b83ad0e0ac  
dc.conicet.paginas
478  
dc.source.titulo
Food Microbiology and Biotechnology: Safe and Sustainable Food Production