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dc.contributor.author
López Córdoba, Alex Fernando  
dc.contributor.author
Goyanes, Silvia Nair  
dc.contributor.other
Smithers, Geoffrey W.  
dc.date.available
2021-05-08T01:56:26Z  
dc.date.issued
2017  
dc.identifier.citation
López Córdoba, Alex Fernando; Goyanes, Silvia Nair; Food Powder Properties; Elsevier; 2017; 1-7  
dc.identifier.isbn
9780081005965  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/131720  
dc.description.abstract
The food industry deals with a great amount of raw materials, ingredients and processed products, many of which are presented in powder form. Thus, much attention has been paid to the understanding of fundamental properties of particles and particulate food systems. This article discusses the properties and characterization methods of individual particles and particulate food systems. Further, an updated review of studies related to food powder properties will be presented.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Particle Size and Shape  
dc.subject
Particle Density  
dc.subject
Bulk Density  
dc.subject
Flowability  
dc.subject
Food powders  
dc.subject
Porosity  
dc.subject
Powder breakage  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Food Powder Properties  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2021-04-30T20:21:57Z  
dc.journal.pagination
1-7  
dc.journal.pais
Países Bajos  
dc.description.fil
Fil: López Córdoba, Alex Fernando. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Física de Buenos Aires. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Instituto de Física de Buenos Aires; Argentina. Instituto Universitario de La Paz; Colombia  
dc.description.fil
Fil: Goyanes, Silvia Nair. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Física de Buenos Aires. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Instituto de Física de Buenos Aires; Argentina  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/B978-0-08-100596-5.21198-0  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780081005965211980  
dc.conicet.paginas
500  
dc.source.titulo
Reference Module in Food Science  
dc.conicet.nroedicion
1ra