Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Capítulo de Libro

Valorization of Agrifood By-Products by Extracting Valuable Bioactive Compounds Using Green Processes

Título del libro: Ingredients Extraction by Physicochemical Methods in Food

Carciochi, Ramiro ArielIcon ; D’Alessandro, Leandro G.; Vauchel, Peggy; Rodriguez, Maria MarcelaIcon ; Nolasco, Susana Maria; Dimitrov, Krasimir
Otros responsables: Grumezescu, Alexandru Mihai; Holban, Alina Maria
Fecha de publicación: 2017
Editorial: Elsevier Academic Press Inc
ISBN: 978-0-12-811521-3
Idioma: Inglés
Clasificación temática:
Otras Ingenierías y Tecnologías

Resumen

In Chapter 4, Valorization of Agrifood By-Products by Extracting Valuable BioactiveCompounds Using Green Processes, prepared by Carciochi et al., is presented the current challenge for the food industry, related to the exploitation of various by-products as sources of new commodities using eco-friendly technologies with an optimal cost-benefit relationship.The main green technologies used to recover natural products from agrifood by-products, such as enzyme-assisted extraction, ultrasound-assisted extraction, microwave-assisted extraction, electrically assisted extraction, pressurized liquid extraction, supercritical fluid extraction, and instant controlled pressure drop, are presented here.
Palabras clave: AGRIFOOD BY-PRODUCTS , GREEN PROCESSES , BIOACTIVE COMPOUNDS
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Tamaño: 5.382Mb
Formato: PDF
.
Solicitar
Licencia
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/128885
URL: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780128115213000041
Colecciones
Capítulos de libros(CCT - TANDIL)
Capítulos de libros de CTRO CIENTIFICO TECNOLOGICO CONICET - TANDIL
Citación
Carciochi, Ramiro Ariel; D’Alessandro, Leandro G.; Vauchel, Peggy ; Rodriguez, Maria Marcela; Nolasco, Susana Maria; et al.; Valorization of Agrifood By-Products by Extracting Valuable Bioactive Compounds Using Green Processes; Elsevier Academic Press Inc; 4; 2017; 191-228
Compartir

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES