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dc.contributor.author
Passaretti, María Gabriela
dc.contributor.author
Ninago, Mario Daniel
dc.contributor.author
Villar, Marcelo Armando
dc.contributor.author
Lopez, Olivia Valeria
dc.contributor.other
Cruz, Rui M.S. da
dc.date.available
2020-12-11T14:25:29Z
dc.date.issued
2019
dc.identifier.citation
Passaretti, María Gabriela; Ninago, Mario Daniel; Villar, Marcelo Armando; Lopez, Olivia Valeria; Protective packaging for light-sensitive foods; CRC Press - Taylor & Francis Group; 2019; 1-26
dc.identifier.isbn
9780367085742
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/120191
dc.description.abstract
Consumer expectations and interests in nutritional aspects and visual appearance,when purchasing food, are important factors that should be taken into account toimprove the food industry (Gadioli et al., 2013). Currently, food packaging is strongly linked to material transparency, which must not hide the product but enable its visibility through the packaging (Eldesouky et al., 2015). Nevertheless, many food natural components as well as those added during their preparation are susceptible to light, causing the occurrence of photo-degradative and oxidative reactions (Duncan and Chang, 2012). Foods are exposed to several sources of light during their entire chain of production and commercialization.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
CRC Press - Taylor & Francis Group
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
PACKAGING
dc.subject
PHOTODEGRADATION
dc.subject
LIGH-SENSITIVE FOOD
dc.subject.classification
Ingeniería de los Materiales
dc.subject.classification
Ingeniería de los Materiales
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Protective packaging for light-sensitive foods
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro
dc.date.updated
2020-11-11T18:45:28Z
dc.journal.pagination
1-26
dc.journal.pais
Estados Unidos
dc.journal.ciudad
Boca Ratón
dc.description.fil
Fil: Passaretti, María Gabriela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Planta Piloto de Ingeniería Química. Universidad Nacional del Sur. Planta Piloto de Ingeniería Química; Argentina
dc.description.fil
Fil: Ninago, Mario Daniel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Aplicadas a la Industria; Argentina
dc.description.fil
Fil: Villar, Marcelo Armando. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Planta Piloto de Ingeniería Química. Universidad Nacional del Sur. Planta Piloto de Ingeniería Química; Argentina
dc.description.fil
Fil: Lopez, Olivia Valeria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Planta Piloto de Ingeniería Química. Universidad Nacional del Sur. Planta Piloto de Ingeniería Química; Argentina
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.routledge.com/Food-Packaging-Innovations-and-Shelf-Life/Cruz/p/book/9780367085742
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1201/9780429023101-1
dc.conicet.paginas
288
dc.source.titulo
Food packaging: Innovations and shelf-life
dc.conicet.nroedicion
1
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