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dc.contributor.author
Melucci, L. M.  
dc.contributor.author
Panarace, M.  
dc.contributor.author
Feula, P.  
dc.contributor.author
Villarreal, E. L.  
dc.contributor.author
Grigioni, Gabriela Maria  
dc.contributor.author
Carduzza, F.  
dc.contributor.author
Soria, L. A.  
dc.contributor.author
Mezzadra, C. A.  
dc.contributor.author
Arceo, M. E.  
dc.contributor.author
Papaleo Mazzuco, J.  
dc.contributor.author
Corva, P. M.  
dc.contributor.author
Irurueta, M.  
dc.contributor.author
Rogberg Muñoz, Andres  
dc.contributor.author
Miquel, M. C.  
dc.date.available
2017-01-24T15:18:22Z  
dc.date.issued
2012-12  
dc.identifier.citation
Melucci, L. M.; Panarace, M.; Feula, P.; Villarreal, E. L.; Grigioni, Gabriela Maria; et al.; Genetic and management factors affecting beef quality in grazing Hereford steers; Elsevier; Meat Science; 92; 4; 12-2012; 768-774  
dc.identifier.issn
0309-1740  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/11786  
dc.description.abstract
Attributes contributing to differences in beef quality of 206 Hereford steers finished on pasture were assessed. Beef quality traits evaluated were: Warner–Bratzler meat tenderness and muscle and fat color at one and seven days after slaughter and trained sensory panel traits (tenderness, juiciness, flavor, and marbling) at seven days. Molecular markers were CAPN1 316 and an SNP in exon 2 on the leptin gene (E2FB). Average daily live weight gain, ultrasound monthly backfat thickness gain and rib-eye area gain were estimated. Molecular markers effects on meat quality traits were analyzed by mixed models. Association of meat quality with post weaning growth traits was analyzed by canonical correlations. Muscle color and marbling were affected by CAPN1 316 and E2FB and Warner–Bratzler meat tenderness by the former. The results confirm that marker assisted selection for tenderness is advisable only when beef aging is a common practice. The most important sources of variation in tenderness and color of meat remained unaccounted for.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/ar/  
dc.subject
Grazing  
dc.subject
Steers  
dc.subject
Growth  
dc.subject
Beef Quality  
dc.subject
Molecular Markers  
dc.subject.classification
Tecnología GM, clonación de ganado, selección asistida, diagnósticos, tecnología de producción de biomasa, etc.  
dc.subject.classification
Biotecnología Agropecuaria  
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS  
dc.title
Genetic and management factors affecting beef quality in grazing Hereford steers  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2017-01-17T19:05:15Z  
dc.journal.volume
92  
dc.journal.number
4  
dc.journal.pagination
768-774  
dc.journal.pais
Países Bajos  
dc.journal.ciudad
Amsterdam  
dc.description.fil
Fil: Melucci, L. M.. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Buenos Aires. Estación Experimental Agropecuaria Balcarce; Argentina. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Cs.agrarias. Departamento de Produccion Animal; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Panarace, M.. Goyaike; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Feula, P.. Goyaike; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Villarreal, E. L.. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Buenos Aires. Estación Experimental Agropecuaria Balcarce; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Grigioni, Gabriela Maria. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Nacional de Investigaciones Agropecuarias. Centro de Investigación de Agroindustrias. Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Carduzza, F.. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Nacional de Investigaciones Agropecuarias. Centro de Investigación de Agroindustrias. Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Soria, L. A.. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Mezzadra, C. A.. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Buenos Aires. Estación Experimental Agropecuaria Balcarce; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Arceo, M. E.. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Papaleo Mazzuco, J.. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Buenos Aires. Estación Experimental Agropecuaria Balcarce; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Corva, P. M.. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Cs.agrarias. Departamento de Produccion Animal; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Irurueta, M.. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Nacional de Investigaciones Agropecuarias. Centro de Investigación de Agroindustrias. Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Rogberg Muñoz, Andres. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Miquel, M. C.. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina  
dc.journal.title
Meat Science  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://dx.doi.org/10.1016/j.meatsci.2012.06.036  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0309174012002513