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dc.contributor.author
Melucci, L. M.
dc.contributor.author
Panarace, M.
dc.contributor.author
Feula, P.
dc.contributor.author
Villarreal, E. L.
dc.contributor.author
Grigioni, Gabriela Maria
dc.contributor.author
Carduzza, F.
dc.contributor.author
Soria, L. A.
dc.contributor.author
Mezzadra, C. A.
dc.contributor.author
Arceo, M. E.
dc.contributor.author
Papaleo Mazzuco, J.
dc.contributor.author
Corva, P. M.
dc.contributor.author
Irurueta, M.
dc.contributor.author
Rogberg Muñoz, Andres
dc.contributor.author
Miquel, M. C.
dc.date.available
2017-01-24T15:18:22Z
dc.date.issued
2012-12
dc.identifier.citation
Melucci, L. M.; Panarace, M.; Feula, P.; Villarreal, E. L.; Grigioni, Gabriela Maria; et al.; Genetic and management factors affecting beef quality in grazing Hereford steers; Elsevier; Meat Science; 92; 4; 12-2012; 768-774
dc.identifier.issn
0309-1740
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/11786
dc.description.abstract
Attributes contributing to differences in beef quality of 206 Hereford steers finished on pasture were assessed. Beef quality traits evaluated were: Warner–Bratzler meat tenderness and muscle and fat color at one and seven days after slaughter and trained sensory panel traits (tenderness, juiciness, flavor, and marbling) at seven days. Molecular markers were CAPN1 316 and an SNP in exon 2 on the leptin gene (E2FB). Average daily live weight gain, ultrasound monthly backfat thickness gain and rib-eye area gain were estimated. Molecular markers effects on meat quality traits were analyzed by mixed models. Association of meat quality with post weaning growth traits was analyzed by canonical correlations. Muscle color and marbling were affected by CAPN1 316 and E2FB and Warner–Bratzler meat tenderness by the former. The results confirm that marker assisted selection for tenderness is advisable only when beef aging is a common practice. The most important sources of variation in tenderness and color of meat remained unaccounted for.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/ar/
dc.subject
Grazing
dc.subject
Steers
dc.subject
Growth
dc.subject
Beef Quality
dc.subject
Molecular Markers
dc.subject.classification
Tecnología GM, clonación de ganado, selección asistida, diagnósticos, tecnología de producción de biomasa, etc.
dc.subject.classification
Biotecnología Agropecuaria
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS
dc.title
Genetic and management factors affecting beef quality in grazing Hereford steers
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2017-01-17T19:05:15Z
dc.journal.volume
92
dc.journal.number
4
dc.journal.pagination
768-774
dc.journal.pais
Países Bajos
dc.journal.ciudad
Amsterdam
dc.description.fil
Fil: Melucci, L. M.. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Buenos Aires. Estación Experimental Agropecuaria Balcarce; Argentina. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Cs.agrarias. Departamento de Produccion Animal; Argentina
dc.description.fil
Fil: Panarace, M.. Goyaike; Argentina
dc.description.fil
Fil: Feula, P.. Goyaike; Argentina
dc.description.fil
Fil: Villarreal, E. L.. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Buenos Aires. Estación Experimental Agropecuaria Balcarce; Argentina
dc.description.fil
Fil: Grigioni, Gabriela Maria. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Nacional de Investigaciones Agropecuarias. Centro de Investigación de Agroindustrias. Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Carduzza, F.. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Nacional de Investigaciones Agropecuarias. Centro de Investigación de Agroindustrias. Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Soria, L. A.. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina
dc.description.fil
Fil: Mezzadra, C. A.. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Buenos Aires. Estación Experimental Agropecuaria Balcarce; Argentina
dc.description.fil
Fil: Arceo, M. E.. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina
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Fil: Papaleo Mazzuco, J.. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Buenos Aires. Estación Experimental Agropecuaria Balcarce; Argentina
dc.description.fil
Fil: Corva, P. M.. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Cs.agrarias. Departamento de Produccion Animal; Argentina
dc.description.fil
Fil: Irurueta, M.. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Nacional de Investigaciones Agropecuarias. Centro de Investigación de Agroindustrias. Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Rogberg Muñoz, Andres. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina
dc.description.fil
Fil: Miquel, M. C.. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina
dc.journal.title
Meat Science
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://dx.doi.org/10.1016/j.meatsci.2012.06.036
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0309174012002513
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