Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Capítulo de Libro

Diet, energy and greenhouse gas emissions

Título del libro: Reference module in earth systems and environmental sciences

Arrieta, Ezequiel MartínIcon ; Carlsson-Kanyama, Anikka
Otros responsables: Elias, S. A.
Fecha de publicación: 2019
Editorial: Elsevier
ISBN: 978-0-12-409548-9
Idioma: Inglés
Clasificación temática:
Otras Ciencias de la Tierra y relacionadas con el Medio Ambiente

Resumen

Since energy use and Greenhouse Gas (GHG) emissions are good proxies of natural resources use and environmental pollution, the study of foods have attracted much attention concerning these indicators. Overall, studies concur that plant-based foods (as grains, fruits and vegetables) requires less energy during its production and emit fewer GHG per unit of weight, per unit of nutrient or serving than that from animal source foods. These findings support the proposal to reduce the amount of animal source foods consumed and in turn reducing the environmental impact of diets as well as food systems. Global efforts across different actors are required to improve the food systems environmental performance. Policy instruments for encouraging more efficient diets include information, supportive structures, and financial incentives.
Palabras clave: CARBON FOOTPRINT , HEALTHY DIETS , ENERGY FOOT PRINT , FOOD CONSUMPTION
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Tamaño: 1.137Mb
Formato: PDF
.
Solicitar
Licencia
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/117096
URL: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780124095489120093
DOI: https://doi.org/10.1016/B978-0-12-409548-9.12009-3
Colecciones
Capítulos de libros(IMBIV)
Capítulos de libros de INST.MULTIDISCIPL.DE BIOLOGIA VEGETAL (P)
Citación
Arrieta, Ezequiel Martín; Carlsson-Kanyama, Anikka; Diet, energy and greenhouse gas emissions; Elsevier; 2019; 809-816
Compartir
Altmétricas
 

Items relacionados

Mostrando titulos relacionados por título, autor y tema.

  • Capítulo de Libro Temperate Subhumid Grasslands of Southern South America
    Título del libro: Encyclopedia of the World's Biomes
    Oyarzabal, Mariano ; Andrade, Bianca; Pillar, Valério D.; Paruelo, José - Otros responsables: Goldstein, Michael I. DellaSala, Dominick A. - (Elsevier, 2019)
Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES