Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Viego, Valentina  
dc.contributor.author
Temporelli, Karina Luján  
dc.contributor.author
Cattáneo, Claudia Alejandra  
dc.contributor.author
Merino, Cecilia  
dc.contributor.author
Miotto, Carolina  
dc.date.available
2020-10-19T21:25:09Z  
dc.date.issued
2017-09  
dc.identifier.citation
Viego, Valentina; Temporelli, Karina Luján; Cattáneo, Claudia Alejandra; Merino, Cecilia; Miotto, Carolina; Costs of healthy and unhealthy food in Argentina: 2002-2015; Pulsus; Applied Food Science Journal; 1; 1; 9-2017; 4-6  
dc.identifier.issn
1897-2276  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/116164  
dc.description.abstract
We aim to estimate prices of healthy and unhealthy baskets in Argentina in order to assess the access to good quality nutrition. We compare costs of 2 baskets; one was used in official poverty lines estimations and the other contains suggested daily intake by nutrition experts. Results show that, as expected, healthy food is more expensive than unhealthy items. Although the price gap has narrowed it is still wide and may explain part of the uptrend in obesity figures in Argentina.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Pulsus  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc/2.5/ar/  
dc.subject
HEALTH  
dc.subject
NUTRITION  
dc.subject
ARGENTINA  
dc.subject.classification
Otras Economía y Negocios  
dc.subject.classification
Economía y Negocios  
dc.subject.classification
CIENCIAS SOCIALES  
dc.title
Costs of healthy and unhealthy food in Argentina: 2002-2015  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2020-04-02T15:12:03Z  
dc.journal.volume
1  
dc.journal.number
1  
dc.journal.pagination
4-6  
dc.journal.pais
Canadá  
dc.description.fil
Fil: Viego, Valentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Instituto de Investigaciones Económicas y Sociales del Sur. Universidad Nacional del Sur. Departamento de Economía. Instituto de Investigaciones Económicas y Sociales del Sur; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Temporelli, Karina Luján. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Instituto de Investigaciones Económicas y Sociales del Sur. Universidad Nacional del Sur. Departamento de Economía. Instituto de Investigaciones Económicas y Sociales del Sur; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Cattáneo, Claudia Alejandra. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Instituto de Investigaciones Económicas y Sociales del Sur. Universidad Nacional del Sur. Departamento de Economía. Instituto de Investigaciones Económicas y Sociales del Sur; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Merino, Cecilia. Universidad Católica de La Plata; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Miotto, Carolina. Universidad Nacional del Sur; Argentina  
dc.journal.title
Applied Food Science Journal  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.pulsus.com/scholarly-articles/costs-of-healthy-and-unhealthy-food-in-argentina-20022015-3733.html