Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Viego, Valentina
dc.contributor.author
Temporelli, Karina Luján
dc.contributor.author
Cattáneo, Claudia Alejandra
dc.contributor.author
Merino, Cecilia
dc.contributor.author
Miotto, Carolina
dc.date.available
2020-10-19T21:25:09Z
dc.date.issued
2017-09
dc.identifier.citation
Viego, Valentina; Temporelli, Karina Luján; Cattáneo, Claudia Alejandra; Merino, Cecilia; Miotto, Carolina; Costs of healthy and unhealthy food in Argentina: 2002-2015; Pulsus; Applied Food Science Journal; 1; 1; 9-2017; 4-6
dc.identifier.issn
1897-2276
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/116164
dc.description.abstract
We aim to estimate prices of healthy and unhealthy baskets in Argentina in order to assess the access to good quality nutrition. We compare costs of 2 baskets; one was used in official poverty lines estimations and the other contains suggested daily intake by nutrition experts. Results show that, as expected, healthy food is more expensive than unhealthy items. Although the price gap has narrowed it is still wide and may explain part of the uptrend in obesity figures in Argentina.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Pulsus
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc/2.5/ar/
dc.subject
HEALTH
dc.subject
NUTRITION
dc.subject
ARGENTINA
dc.subject.classification
Otras Economía y Negocios
dc.subject.classification
Economía y Negocios
dc.subject.classification
CIENCIAS SOCIALES
dc.title
Costs of healthy and unhealthy food in Argentina: 2002-2015
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2020-04-02T15:12:03Z
dc.journal.volume
1
dc.journal.number
1
dc.journal.pagination
4-6
dc.journal.pais
Canadá
dc.description.fil
Fil: Viego, Valentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Instituto de Investigaciones Económicas y Sociales del Sur. Universidad Nacional del Sur. Departamento de Economía. Instituto de Investigaciones Económicas y Sociales del Sur; Argentina
dc.description.fil
Fil: Temporelli, Karina Luján. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Instituto de Investigaciones Económicas y Sociales del Sur. Universidad Nacional del Sur. Departamento de Economía. Instituto de Investigaciones Económicas y Sociales del Sur; Argentina
dc.description.fil
Fil: Cattáneo, Claudia Alejandra. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Instituto de Investigaciones Económicas y Sociales del Sur. Universidad Nacional del Sur. Departamento de Economía. Instituto de Investigaciones Económicas y Sociales del Sur; Argentina
dc.description.fil
Fil: Merino, Cecilia. Universidad Católica de La Plata; Argentina
dc.description.fil
Fil: Miotto, Carolina. Universidad Nacional del Sur; Argentina
dc.journal.title
Applied Food Science Journal
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.pulsus.com/scholarly-articles/costs-of-healthy-and-unhealthy-food-in-argentina-20022015-3733.html
Archivos asociados