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Artículo

Costs of healthy and unhealthy food in Argentina: 2002-2015

Viego, ValentinaIcon ; Temporelli, Karina LujánIcon ; Cattáneo, Claudia Alejandra; Merino, Cecilia; Miotto, Carolina
Fecha de publicación: 09/2017
Editorial: Pulsus
Revista: Applied Food Science Journal
ISSN: 1897-2276
Idioma: Inglés
Tipo de recurso: Artículo publicado
Clasificación temática:
Otras Economía y Negocios

Resumen

We aim to estimate prices of healthy and unhealthy baskets in Argentina in order to assess the access to good quality nutrition. We compare costs of 2 baskets; one was used in official poverty lines estimations and the other contains suggested daily intake by nutrition experts. Results show that, as expected, healthy food is more expensive than unhealthy items. Although the price gap has narrowed it is still wide and may explain part of the uptrend in obesity figures in Argentina.
Palabras clave: HEALTH , NUTRITION , ARGENTINA
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info:eu-repo/semantics/openAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial 2.5 Unported (CC BY-NC 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/116164
URL: https://www.pulsus.com/scholarly-articles/costs-of-healthy-and-unhealthy-food-in
Colecciones
Articulos(IIESS)
Articulos de INST. DE INVESTIGACIONES ECONOMICAS Y SOCIALES DEL SUR
Citación
Viego, Valentina; Temporelli, Karina Luján; Cattáneo, Claudia Alejandra; Merino, Cecilia; Miotto, Carolina; Costs of healthy and unhealthy food in Argentina: 2002-2015; Pulsus; Applied Food Science Journal; 1; 1; 9-2017; 4-6
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