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dc.contributor.author
Humen, Martin Andres
dc.contributor.author
Benyacoub, Jalili
dc.contributor.author
Minnaard, Jessica
dc.contributor.author
Brassart, Dominique
dc.contributor.author
Schiffrin, Eduardo J.
dc.contributor.author
Perez, Pablo Fernando
dc.contributor.other
Kitazawa, Haruki
dc.contributor.other
Villena, Julio Cesar
dc.contributor.other
Alvarez, Gladis Susana
dc.date.available
2020-09-14T16:44:03Z
dc.date.issued
2013
dc.identifier.citation
Humen, Martin Andres; Benyacoub, Jalili; Minnaard, Jessica; Brassart, Dominique; Schiffrin, Eduardo J.; et al.; Immunobiotics and Immunity Against Parasites; CRC Press - Taylor & Francis Group; 2013; 194-214
dc.identifier.isbn
9781482206845
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/113928
dc.description.abstract
Parasitism represents a “win-lose” situation in which one organism benefi ts from the relationship while the other member is harmed by it (Faust and Raes 2012). Actually, parasites could lead from undetectable or minor effects to debilitating or fatal diseases. In addition, it has been demonstrated that interaction with parasites could lead to dramatical modifi cation of the host’s phenotype (Goodman and Johnson 2011). A broad vision of parasites will include in this group both prokaryote and eukaryote organisms but in this chapter the term “parasite” refers to protozoan and metazoan organisms able to provoke disease in vertebrates. Parasites have evolved to exploit the host’s resources in a way that maximizes the likelihood of their continuity on Earth. Successful parasites preserve their host at least until transmission to another individual is accomplished. Should this step is not complete before host death the parasite will be committed to extinction. In this evolutionary frame, life cycles of several parasites reach high degrees of sophistication in order to guaranty permanence. Life cycle of many parasites includes passage or colonization of the digestive tract and the interaction with the host’s microbiota and factors that lead to the modifi cation of the balance between intestinal inhabitants may affect signifi cantly the infection by parasites. A hallmark in parasite life is the ability to respond to changes in the environment by phenotypic changes that allows the organisms to adapt to very variable conditions. This phenotypic plasticity constitutes a successful strategy for survival (Mideo and Reece 2012).
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
CRC Press - Taylor & Francis Group
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Probiotics
dc.subject
Parasites
dc.subject
Immunomodulation
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Immunobiotics and Immunity Against Parasites
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro
dc.date.updated
2020-09-02T20:18:20Z
dc.journal.pagination
194-214
dc.journal.pais
Estados Unidos
dc.description.fil
Fil: Humen, Martin Andres. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Benyacoub, Jalili. Centre de Recherche Nestlé; Suiza
dc.description.fil
Fil: Minnaard, Jessica. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Departamento de Ciencias Biológicas. Cátedra de Microbiología General; Argentina
dc.description.fil
Fil: Brassart, Dominique. Centre de Recherche Nestlé; Suiza
dc.description.fil
Fil: Schiffrin, Eduardo J.. Centre de Recherche Nestlé; Suiza
dc.description.fil
Fil: Perez, Pablo Fernando. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Departamento de Ciencias Biológicas. Cátedra de Microbiología General; Argentina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://tinyurl.com/y4xmq6kq
dc.conicet.paginas
412
dc.source.titulo
Probiotics: Immunobiotics and Immunogenics
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