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Artículo

Effect of three single-nucleotide plymorphisms in CAPN1 gene on beef tenderness

Título: Einfluss von drei Einzelnucleotidpolymorphismen im CAPN1 Gen auf die Zartheit von Rindfleisch
Soria, Liliana A.; Corva, Pablo Marcelo; Sica, Andrea Branda; Schor, Alejandro; Melucci, Lilia Magdalena; Villarreal, Edgardo L.; Mezzadra, Carlos Alberto; Cantet, Rodolfo Juan CarlosIcon ; Miquel, Maria Cristina
Fecha de publicación: 10/2009
Editorial: Archiv Fur Tierzucht
Revista: Archiv für Tierzucht
ISSN: 0003-9438
e-ISSN: 2363-9822
Idioma: Inglés
Tipo de recurso: Artículo publicado
Clasificación temática:
Tecnología GM, clonación de ganado, selección asistida, diagnósticos, tecnología de producción de biomasa, etc.; Ganadería

Resumen

Meat tenderness is an important trait in beef cattle production, as consumers consider tenderness the most important attribute of beef palatability. There is ample evidence that post mortem proteolysis of myofibrillar proteins is responsible for the decline in shear force uring storage. The bovine micromolar calcium-activated neutral protease CAPN1) gene encodes the large subunit of μ-calpain, which is thought to be one of the most important enzymes involved in post mortem tenderization (KOOHMARAIE 1996). Three single-nucleotide polymorphisms (SNPs) on the CAPN1 gene (316, 530 and 4 751 markers)have been associated with tenderness in different cattle breeds (PAGE et al. 2002, PAGE et al. 2004, WHITE et al. 2005). A more recent study confirmed that markers 316 and 4 751 had an effect on beef tenderness (VAN EENENNAAM et al. 2007). The objective of this research was to determine the existence of polymorphisms and to assess the effect of the reported SNP in the bovine CAPN1 gene on tenderness from a sample of Angus and Brangus steers fattened on pasture.
Palabras clave: CAPN1 , Tenderness , Polymorphisms , Beef
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info:eu-repo/semantics/openAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/112416
URL: https://aab.copernicus.org/articles/52/546/2009/
DOI: https://doi.org/10.5194/aab-52-546-2009
Colecciones
Articulos(OCA PQUE. CENTENARIO)
Articulos de OFICINA DE COORDINACION ADMINISTRATIVA PQUE. CENTENARIO
Citación
Soria, Liliana A.; Corva, Pablo Marcelo; Sica, Andrea Branda; Schor, Alejandro; Melucci, Lilia Magdalena; et al.; Effect of three single-nucleotide plymorphisms in CAPN1 gene on beef tenderness; Archiv Fur Tierzucht; Archiv für Tierzucht; 52; 5; 10-2009; 546-549
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