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dc.contributor.author
Deladino, Lorena  
dc.contributor.author
Anbinder, Pablo Sebastián  
dc.contributor.author
Navarro, Alba Sofia del Rosario  
dc.contributor.author
Martino, Miriam Nora  
dc.date.available
2020-08-11T19:24:51Z  
dc.date.issued
2007-05  
dc.identifier.citation
Deladino, Lorena; Anbinder, Pablo Sebastián; Navarro, Alba Sofia del Rosario; Martino, Miriam Nora; Co-crystallization of yerba mate extract (Ilex paraguariensis) and mineral salts within a sucrose matrix; Elsevier; Journal of Food Engineering; 80; 2; 5-2007; 573-580  
dc.identifier.issn
0260-8774  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/111467  
dc.description.abstract
Calcium lactate, magnesium sulphate and yerba mate (Ilex paraguariensis) extracts with antioxidants properties were encapsulated by co-crystallization in a supersaturated sucrose solution. Solubility, hygroscopicity, bulk density, water activity (aw), particle size distribution and repose angle of co-crystallized products were determined. The surface structure analysis of the co-crystallized products was performed by scanning electron microscopy (SEM). The concentration of mineral components in co-crystallizates was quantified by a volumetric titration method with EDTA (ethylenediaminetetraacetate); Folin–Ciocalteau method was used to determine total polyphenols of yerba extract in co-crystallized products. Size distribution, solubility, density and flow properties strongly depended on sucrose matrix, whereas hygroscopicity and aw varied with the active component.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
CO-CRYSTALLIZATION  
dc.subject
SUCROSE  
dc.subject
ENCAPSULATION  
dc.subject
ANTIOXIDANTS  
dc.subject
MINERALS  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Co-crystallization of yerba mate extract (Ilex paraguariensis) and mineral salts within a sucrose matrix  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2020-07-20T20:20:54Z  
dc.identifier.eissn
1873-5770  
dc.journal.volume
80  
dc.journal.number
2  
dc.journal.pagination
573-580  
dc.journal.pais
Países Bajos  
dc.journal.ciudad
Amsterdam  
dc.description.fil
Fil: Deladino, Lorena. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Anbinder, Pablo Sebastián. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Navarro, Alba Sofia del Rosario. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Martino, Miriam Nora. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ingeniería; Argentina  
dc.journal.title
Journal of Food Engineering  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://tinyurl.com/y2tn33so  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2006.06.016