Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
manca de Nadra, Maria C.
dc.contributor.author
Saguir de Zucal, Fabiana Maria
dc.contributor.author
Arena, Mario Eduardo
dc.date.available
2020-08-03T13:01:44Z
dc.date.issued
2003-12
dc.identifier.citation
manca de Nadra, Maria C.; Saguir de Zucal, Fabiana Maria; Arena, Mario Eduardo; Maria C. Manca de Nadra, Mario E. Arena and Fabiana M. Saguir; WFL Publisher Science and Technology; Food, Agriculture & Environment; 1; 3&4; 12-2003; 76-79
dc.identifier.issn
1459-0255
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/110739
dc.description.abstract
It is well known that lactic acid bacteria need multiple nutritional requirements for growth. They require numerous amino acids and other growth factors to develop in synthetic media. In this review the amino acid requirements, the effect of L-malic acid and citric acids metabolism on these requirements and the catabolism of amino acids by lactic acid bacteria from wine are discussed, with emphasis on arginine and its amino acid derivates: citrulline and ornithin
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
WFL Publisher Science and Technology
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Lactic acid bacteria
dc.subject
wine
dc.subject
amino acids
dc.subject
metabolism
dc.subject
nutritional requirements
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Maria C. Manca de Nadra, Mario E. Arena and Fabiana M. Saguir
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2020-07-15T14:05:56Z
dc.identifier.eissn
1459-0263
dc.journal.volume
1
dc.journal.number
3&4
dc.journal.pagination
76-79
dc.journal.pais
Finlandia
dc.journal.ciudad
Helsinki
dc.description.fil
Fil: manca de Nadra, Maria C.. Universidad Nacional de Tucumán. Facultad de Bioquímica, Química y Farmacia; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Centro de Referencia para Lactobacilos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Saguir de Zucal, Fabiana Maria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán; Argentina. Universidad Nacional de Tucumán. Facultad de Bioquímica, Química y Farmacia. Instituto de Microbiología; Argentina
dc.description.fil
Fil: Arena, Mario Eduardo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Instituto de Química del Noroeste. Universidad Nacional de Tucumán. Facultad de Bioquímica, Química y Farmacia. Instituto de Química del Noroeste; Argentina
dc.journal.title
Food, Agriculture & Environment
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1234/4.2003.407
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.wflpublisher.com/Abstract/407#basic
Archivos asociados