Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
manca de Nadra, Maria C.  
dc.contributor.author
Saguir de Zucal, Fabiana Maria  
dc.contributor.author
Arena, Mario Eduardo  
dc.date.available
2020-08-03T13:01:44Z  
dc.date.issued
2003-12  
dc.identifier.citation
manca de Nadra, Maria C.; Saguir de Zucal, Fabiana Maria; Arena, Mario Eduardo; Maria C. Manca de Nadra, Mario E. Arena and Fabiana M. Saguir; WFL Publisher Science and Technology; Food, Agriculture & Environment; 1; 3&4; 12-2003; 76-79  
dc.identifier.issn
1459-0255  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/110739  
dc.description.abstract
It is well known that lactic acid bacteria need multiple nutritional requirements for growth. They require numerous amino acids and other growth factors to develop in synthetic media. In this review the amino acid requirements, the effect of L-malic acid and citric acids metabolism on these requirements and the catabolism of amino acids by lactic acid bacteria from wine are discussed, with emphasis on arginine and its amino acid derivates: citrulline and ornithin  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
WFL Publisher Science and Technology  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Lactic acid bacteria  
dc.subject
wine  
dc.subject
amino acids  
dc.subject
metabolism  
dc.subject
nutritional requirements  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Maria C. Manca de Nadra, Mario E. Arena and Fabiana M. Saguir  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2020-07-15T14:05:56Z  
dc.identifier.eissn
1459-0263  
dc.journal.volume
1  
dc.journal.number
3&4  
dc.journal.pagination
76-79  
dc.journal.pais
Finlandia  
dc.journal.ciudad
Helsinki  
dc.description.fil
Fil: manca de Nadra, Maria C.. Universidad Nacional de Tucumán. Facultad de Bioquímica, Química y Farmacia; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Centro de Referencia para Lactobacilos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Saguir de Zucal, Fabiana Maria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán; Argentina. Universidad Nacional de Tucumán. Facultad de Bioquímica, Química y Farmacia. Instituto de Microbiología; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Arena, Mario Eduardo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Instituto de Química del Noroeste. Universidad Nacional de Tucumán. Facultad de Bioquímica, Química y Farmacia. Instituto de Química del Noroeste; Argentina  
dc.journal.title
Food, Agriculture & Environment  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1234/4.2003.407  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.wflpublisher.com/Abstract/407#basic