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dc.contributor.author
Conforti, Paula Andrea  
dc.contributor.author
Lupano, Cecilia Elena  
dc.date.available
2020-07-21T18:09:43Z  
dc.date.issued
2011-01  
dc.identifier.citation
Conforti, Paula Andrea; Lupano, Cecilia Elena; Selected Properties of Araucaria Angustifolia and Araucaria Araucana Seed Protein; Taylor & Francis; International Journal Of Food Properties; 14; 1; 1-2011; 84-91  
dc.identifier.issn
1094-2912  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/109779  
dc.description.abstract
Araucaria angustifolia and Araucaria araucana are coniferous trees with large and nutritious seeds. The structure and nutritional properties of the proteins of these seeds were studied. About 70% of the proteins of the gametophyte were soluble in distilled water, although their solubility decreased drastically in raw seed flour. The protein components of both araucaria seeds were very similar; the main protein species have molecular weights of 14, 24, and 30 kDa. These proteins have a high nutritional quality, being triptophan the first limiting amino acid.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Taylor & Francis  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc/2.5/ar/  
dc.subject
ARAUCARIA SEED  
dc.subject
PROTEINS  
dc.subject
AMINO ACIDS  
dc.subject
ARAUCARIA ANGUSTIFOLIA  
dc.subject
ARAUCARIA ARAUCANA  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Selected Properties of Araucaria Angustifolia and Araucaria Araucana Seed Protein  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2020-07-01T16:14:35Z  
dc.identifier.eissn
1532-2386  
dc.journal.volume
14  
dc.journal.number
1  
dc.journal.pagination
84-91  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.description.fil
Fil: Conforti, Paula Andrea. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Lupano, Cecilia Elena. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.journal.title
International Journal Of Food Properties  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1080/10942910903131431  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/10942910903131431