Artículo
Selected Properties of Araucaria Angustifolia and Araucaria Araucana Seed Protein
Fecha de publicación:
01/2011
Editorial:
Taylor & Francis
Revista:
International Journal Of Food Properties
ISSN:
1094-2912
e-ISSN:
1532-2386
Idioma:
Inglés
Tipo de recurso:
Artículo publicado
Clasificación temática:
Resumen
Araucaria angustifolia and Araucaria araucana are coniferous trees with large and nutritious seeds. The structure and nutritional properties of the proteins of these seeds were studied. About 70% of the proteins of the gametophyte were soluble in distilled water, although their solubility decreased drastically in raw seed flour. The protein components of both araucaria seeds were very similar; the main protein species have molecular weights of 14, 24, and 30 kDa. These proteins have a high nutritional quality, being triptophan the first limiting amino acid.
Archivos asociados
Licencia
Identificadores
Colecciones
Articulos(CIDCA)
Articulos de CENTRO DE INV EN CRIOTECNOLOGIA DE ALIMENTOS (I)
Articulos de CENTRO DE INV EN CRIOTECNOLOGIA DE ALIMENTOS (I)
Citación
Conforti, Paula Andrea; Lupano, Cecilia Elena; Selected Properties of Araucaria Angustifolia and Araucaria Araucana Seed Protein; Taylor & Francis; International Journal Of Food Properties; 14; 1; 1-2011; 84-91
Compartir
Altmétricas
Items relacionados
Mostrando titulos relacionados por título, autor y tema.
-
Canale, Antonela ; Ladio, Ana Haydee (Universidad Federal de Paraiba, 2020-03)
-
Artículo Germinación de semillas de Araucaria Araucana provenientes del bosque xérico Nor-PatagónicoDuplancic Videla, María Andrea del Carmen (Instituto Argentino de Investigaciones de las Zonas Árida, 2011-11)
-
Diehl, Paula ; Fontenla, Sonia (Asociación Argentina de Microbiología, 2010-04)