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dc.contributor.author
Alzamora, Stella Maris  
dc.contributor.author
Gómez, Paula Luisina  
dc.contributor.author
Raffellini, Silvia Monica  
dc.contributor.author
Contigiani, Eunice Valentina  
dc.contributor.author
Jaramillo Sánchez, Gabriela Maribel  
dc.contributor.author
Romero Bernal, Angela Rocio  
dc.contributor.author
González, Lucas  
dc.contributor.other
Picazo Vela, Sergio  
dc.contributor.other
Hernández, Luis Ricardo  
dc.date.available
2020-07-02T18:48:40Z  
dc.date.issued
2019  
dc.identifier.citation
Alzamora, Stella Maris; Gómez, Paula Luisina; Raffellini, Silvia Monica; Contigiani, Eunice Valentina; Jaramillo Sánchez, Gabriela Maribel; et al.; Mild intervention technologies for increasing shelf life and/or safety of fresh fruits: Opportunity and challenge; IntechOpen; II; 2019; 15-26  
dc.identifier.isbn
978-1-78984-305-7  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/108699  
dc.description.abstract
This presentation will discuss the application of some mild stressors (ozone, PL,and UV-C, among others), used in a hurdle approach, for improving the shelf lifeand safety of fruits and fruit products. The impact on microbiota, structure, andquality factors will be analyzed. Some tools for preservation technology design will be also highlighted, evidencing opportunities and future challenges.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
IntechOpen  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
HURDLE TECHNOLOGY  
dc.subject
APPLICATION STRATEGIES  
dc.subject
EMERGING STRESSORS  
dc.subject
FRESH FRUIT PRESERVATION  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Mild intervention technologies for increasing shelf life and/or safety of fresh fruits: Opportunity and challenge  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2020-07-01T20:34:33Z  
dc.journal.volume
II  
dc.journal.pagination
15-26  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.journal.ciudad
Delaware  
dc.description.fil
Fil: Alzamora, Stella Maris. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Gómez, Paula Luisina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Raffellini, Silvia Monica. Universidad Nacional de Luján. Departamento de Tecnología; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Contigiani, Eunice Valentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Jaramillo Sánchez, Gabriela Maribel. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Romero Bernal, Angela Rocio. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad de Buenos Aires; Argentina  
dc.description.fil
Fil: González, Lucas. Universidad de Buenos Aires; Argentina  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.intechopen.com/chapters/70403  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.5772/intechopen.90099  
dc.conicet.paginas
134  
dc.source.titulo
Technology, Science, and Culture: A Global Vision  
dc.conicet.nroedicion
2