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dc.contributor.author
Deladino, Lorena  
dc.contributor.author
Schneider Teixeira, Aline  
dc.contributor.author
Molina García, Antonio Diego  
dc.contributor.author
Navarro, Alba Sofia del Rosario  
dc.contributor.other
Ruiz Ruiz, Jorge Carlos  
dc.contributor.other
Segura Campos, Maira Rubi  
dc.date.available
2020-06-12T17:38:22Z  
dc.date.issued
2017  
dc.identifier.citation
Deladino, Lorena; Schneider Teixeira, Aline; Molina García, Antonio Diego; Navarro, Alba Sofia del Rosario; High pressure treated corn starch as an alternative carrier of molecules of nutritional interest for food systems; John Wiley & Sons Ltd; 2017; 35-58  
dc.identifier.isbn
9781498714846  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/107443  
dc.description.abstract
This chapter describes corn starch as a carrier for bioactive compounds and the modifications in its structure by the high hydrostatic pressure (HHP) technique. The ability of HHP‐treated corn starch to bind and carry zinc and magnesium salts and natural antioxidants of yerba mate (Ilex paraguariensis) extracts is presented as a case study in the chapter. Consumer demand for healthy nutritious foods increased the market for nutraceutical products, which are substances that can potentially promote health and wellness and specifically reduce risk of disease. Starch constitutes the main carbohydrate in the human diet and contributes greatly to the textural properties of many foods. The combination of a low‐cost and widely available material, such as corn starch, with an advanced technology, such as high‐hydrostatic‐pressure processing to increase its molecular binding capacity and modify its performance, can yield a very promising wide‐use carrier material.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
John Wiley & Sons Ltd  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
High Pressure  
dc.subject
Corn starch  
dc.subject
Antioxidants  
dc.subject
Encapsulation  
dc.subject.classification
Otras Ciencias Químicas  
dc.subject.classification
Ciencias Químicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
High pressure treated corn starch as an alternative carrier of molecules of nutritional interest for food systems  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2020-05-27T18:08:49Z  
dc.journal.pagination
35-58  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.journal.ciudad
Hoboken  
dc.description.fil
Fil: Deladino, Lorena. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Schneider Teixeira, Aline. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Molina García, Antonio Diego. Consejo Superior de Investigaciones Científicas. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Alimentos y Nutrición; España  
dc.description.fil
Fil: Navarro, Alba Sofia del Rosario. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/9781119227625.ch2  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1002/9781119227625.ch2  
dc.conicet.paginas
352  
dc.source.titulo
New polymers for encapsulation of nutraceutical compounds