Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Artículo

A Kinetic Description for the Destabilization Process of Protein Foams

Panizzolo, L. A.; Mussio, L. E.; Añon, Maria CristinaIcon
Fecha de publicación: 01/2012
Editorial: Taylor & Francis
Revista: International Journal Of Food Properties
ISSN: 1094-2912
Idioma: Inglés
Tipo de recurso: Artículo publicado
Clasificación temática:
Alimentos y Bebidas

Resumen

In the present work, a new kinetic model to describe the protein foam destabilization was determined by the conductimetric method. The second order, two term kinetic of foam destabilization by liquid drainage proposed in the current study was more adequate for describing the destabilization process than those presented until the present, showing the existence of two simultaneous mechanisms of foam destabilization, which predominate alternatively according to foam age. In the different foams formed with the studied proteins, k values corresponding to gravitational drainage were always at least one order of magnitude higher than those corresponding to Ostwald ripening.
Palabras clave: foams , destabilization , kinetics
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Thumbnail
 
Tamaño: 239.7Kb
Formato: PDF
.
Descargar
Licencia
info:eu-repo/semantics/openAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial 2.5 Unported (CC BY-NC 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/103428
URL: https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/10942911003687264
DOI: https://doi.org/10.1080/10942911003687264
Colecciones
Articulos(CIDCA)
Articulos de CENTRO DE INV EN CRIOTECNOLOGIA DE ALIMENTOS (I)
Citación
Panizzolo, L. A.; Mussio, L. E.; Añon, Maria Cristina; A Kinetic Description for the Destabilization Process of Protein Foams; Taylor & Francis; International Journal Of Food Properties; 15; 1; 1-2012; 60-68
Compartir
Altmétricas
 

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES