Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Artículo

Characterization of free fatty acids profile of Pategras cheese during ripening

Perotti, Maria CristinaIcon ; Mercanti, Diego JavierIcon ; Bernal, Susana Margarita; Zalazar, Carlos AntonioIcon
Fecha de publicación: 04/2009
Editorial: Wiley Blackwell Publishing, Inc
Revista: International Journal Of Dairy Technology
ISSN: 1364-727X
Idioma: Inglés
Tipo de recurso: Artículo publicado
Clasificación temática:
Alimentos y Bebidas

Resumen

This work compares the free fatty acids (FFA) profiles of Pategra´s cheeses manufactured on the pilot scale, with and without the addition of probiotics. Total and FFA in milks and cheeses, respectively, were similar, indicating a nonselective release during ripening. Lipolysis was lo for control cheeses, but somewhat higher for those made in summer, probably because of an elevated psychrotrophic bacterial development. Probiotic bacteria remained highly viable during ripening and had an influence on FFA profiles. A simple sensory profiling of the cheeses showed no differences in flavour and taste and little evidence of treatment effects was found using univariate analysis. Nevertheless, multivariate analysis showed clear differences between probiotic and control products.
Palabras clave: CHEESE RIPENING , LIPOLYTIC ACTIVITY , PATEGRÁS CHEESE , PROBIOTICS
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Thumbnail
 
Tamaño: 200.7Kb
Formato: PDF
.
Descargar
Licencia
info:eu-repo/semantics/openAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/101917
DOI: http://dx.doi.org/10.1111/j.1471-0307.2009.00496.x
Colecciones
Articulos(INLAIN)
Articulos de INST.DE LACTOLOGIA INDUSTRIAL
Citación
Perotti, Maria Cristina; Mercanti, Diego Javier; Bernal, Susana Margarita; Zalazar, Carlos Antonio; Characterization of free fatty acids profile of Pategras cheese during ripening; Wiley Blackwell Publishing, Inc; International Journal Of Dairy Technology; 62; 3; 4-2009; 331-338
Compartir
Altmétricas
 

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES