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dc.contributor.author
Blanco, Anibal Manuel  
dc.contributor.author
Masini, Guillermo L.  
dc.contributor.author
Petracci, Noemi Cristina  
dc.contributor.author
Bandoni, Jose Alberto  
dc.date.available
2020-02-10T14:58:36Z  
dc.date.issued
2005-10  
dc.identifier.citation
Blanco, Anibal Manuel; Masini, Guillermo L.; Petracci, Noemi Cristina; Bandoni, Jose Alberto; Operations management of a packaging plant in the fruit industry; Elsevier; Journal of Food Engineering; 70; 3; 10-2005; 299-307  
dc.identifier.issn
0260-8774  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/97034  
dc.description.abstract
The production of fresh fruit (apples and pears) and concentrated juice is one of the major regional economic activities of Argentina, which has traditionally been one of the world's main fresh fruit and concentrated juice producers. Due to market reasons, there is a strong need to count with reliable decision tools to manage the whole business. In order to tackle this problem, advantages can be taken from developments on formulations of planning and scheduling models. In this work, a realistic planning model of a packaging plant, the most important instance within the fresh fruit supply-chain industry from a tactical point of view, is developed. The model can be applied to estimate the fruit processing capacity of the facility in order to establish future sales policies.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
FRUIT INDUSTRY  
dc.subject
OPERATIONS MANAGEMENT  
dc.subject
PACKING PLANT  
dc.subject.classification
Ingeniería Química  
dc.subject.classification
Ingeniería Química  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Operations management of a packaging plant in the fruit industry  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2019-12-11T18:26:47Z  
dc.journal.volume
70  
dc.journal.number
3  
dc.journal.pagination
299-307  
dc.journal.pais
Países Bajos  
dc.journal.ciudad
Amsterdam  
dc.description.fil
Fil: Blanco, Anibal Manuel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Planta Piloto de Ingeniería Química. Universidad Nacional del Sur. Planta Piloto de Ingeniería Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Masini, Guillermo L.. Universidad Nacional del Comahue. Facultad de Ingeniería; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Planta Piloto de Ingeniería Química. Universidad Nacional del Sur. Planta Piloto de Ingeniería Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Petracci, Noemi Cristina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Planta Piloto de Ingeniería Química. Universidad Nacional del Sur. Planta Piloto de Ingeniería Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Bandoni, Jose Alberto. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Planta Piloto de Ingeniería Química. Universidad Nacional del Sur. Planta Piloto de Ingeniería Química; Argentina  
dc.journal.title
Journal of Food Engineering  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0260877404004790  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2004.05.075