Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Blanco, Anibal Manuel
dc.contributor.author
Masini, Guillermo L.
dc.contributor.author
Petracci, Noemi Cristina
dc.contributor.author
Bandoni, Jose Alberto
dc.date.available
2020-02-10T14:58:36Z
dc.date.issued
2005-10
dc.identifier.citation
Blanco, Anibal Manuel; Masini, Guillermo L.; Petracci, Noemi Cristina; Bandoni, Jose Alberto; Operations management of a packaging plant in the fruit industry; Elsevier; Journal of Food Engineering; 70; 3; 10-2005; 299-307
dc.identifier.issn
0260-8774
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/97034
dc.description.abstract
The production of fresh fruit (apples and pears) and concentrated juice is one of the major regional economic activities of Argentina, which has traditionally been one of the world's main fresh fruit and concentrated juice producers. Due to market reasons, there is a strong need to count with reliable decision tools to manage the whole business. In order to tackle this problem, advantages can be taken from developments on formulations of planning and scheduling models. In this work, a realistic planning model of a packaging plant, the most important instance within the fresh fruit supply-chain industry from a tactical point of view, is developed. The model can be applied to estimate the fruit processing capacity of the facility in order to establish future sales policies.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
FRUIT INDUSTRY
dc.subject
OPERATIONS MANAGEMENT
dc.subject
PACKING PLANT
dc.subject.classification
Ingeniería Química
dc.subject.classification
Ingeniería Química
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Operations management of a packaging plant in the fruit industry
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2019-12-11T18:26:47Z
dc.journal.volume
70
dc.journal.number
3
dc.journal.pagination
299-307
dc.journal.pais
Países Bajos
dc.journal.ciudad
Amsterdam
dc.description.fil
Fil: Blanco, Anibal Manuel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Planta Piloto de Ingeniería Química. Universidad Nacional del Sur. Planta Piloto de Ingeniería Química; Argentina
dc.description.fil
Fil: Masini, Guillermo L.. Universidad Nacional del Comahue. Facultad de Ingeniería; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Planta Piloto de Ingeniería Química. Universidad Nacional del Sur. Planta Piloto de Ingeniería Química; Argentina
dc.description.fil
Fil: Petracci, Noemi Cristina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Planta Piloto de Ingeniería Química. Universidad Nacional del Sur. Planta Piloto de Ingeniería Química; Argentina
dc.description.fil
Fil: Bandoni, Jose Alberto. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Planta Piloto de Ingeniería Química. Universidad Nacional del Sur. Planta Piloto de Ingeniería Química; Argentina
dc.journal.title
Journal of Food Engineering
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0260877404004790
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2004.05.075
Archivos asociados