Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Viera, Marisa Rosana  
dc.contributor.author
Curutchet, Gustavo Andres  
dc.contributor.author
Donati, Edgardo Ruben  
dc.date.available
2020-01-22T17:41:55Z  
dc.date.issued
2003-07  
dc.identifier.citation
Viera, Marisa Rosana; Curutchet, Gustavo Andres; Donati, Edgardo Ruben; A combined bacterial process for the reduction and immobilization of chromium; Elsevier; International Biodeterioration and Biodegradation; 52; 1; 7-2003; 31-34  
dc.identifier.issn
0964-8305  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/95558  
dc.description.abstract
In this paper, we present the indirect Cr(VI) reduction by Acidithiobacillus thiooxidans using sulfur as energy source under aerobic conditions and the subsequent Cr(III) precipitation by Desulfovibrio sp. under anaerobic conditions. Cr(VI) reduction is promoted by intermediate-products such as sulfite and thiosulfate. Both processes have been operated sequentially under continuous flow conditions to decontaminate a 5 mg l-1 Cr(VI) solution.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
ACIDITHIOBACILLUS THIOOXIDANS  
dc.subject
DESULFOVIBRIO SP  
dc.subject
CHROMIUM DECONTAMINATION  
dc.subject.classification
Ciencias Medioambientales  
dc.subject.classification
Ciencias de la Tierra y relacionadas con el Medio Ambiente  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
A combined bacterial process for the reduction and immobilization of chromium  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2020-01-21T18:47:12Z  
dc.journal.volume
52  
dc.journal.number
1  
dc.journal.pagination
31-34  
dc.journal.pais
Países Bajos  
dc.journal.ciudad
Amsterdam  
dc.description.fil
Fil: Viera, Marisa Rosana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Curutchet, Gustavo Andres. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Donati, Edgardo Ruben. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina  
dc.journal.title
International Biodeterioration and Biodegradation  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0964830502001038  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/S0964-8305(02)00103-8