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dc.contributor.author
Egoburo, Diego Ezequiel  
dc.contributor.author
Díaz Peña, Rocío  
dc.contributor.author
Alvarez, Daniela Soledad  
dc.contributor.author
Godoy, Manuel Santiago  
dc.contributor.author
Mezzina, Mariela Paula  
dc.contributor.author
Pettinari, María Julia  
dc.date.available
2020-01-08T20:25:06Z  
dc.date.issued
2018-10  
dc.identifier.citation
Egoburo, Diego Ezequiel; Díaz Peña, Rocío; Alvarez, Daniela Soledad; Godoy, Manuel Santiago; Mezzina, Mariela Paula; et al.; Microbial cell factories à la carte: Elimination of global regulators Cra and ArcA generates metabolic backgrounds suitable for the synthesis of bioproducts in Escherichia coli; American Society for Microbiology; Applied And Environmental Microbiology; 84; 19; 10-2018; 1-17  
dc.identifier.issn
0099-2240  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/94011  
dc.description.abstract
Manipulation of global regulators is one of the strategies used for the construction of bacterial strains suitable for the synthesis of bioproducts. However, the pleiotropic effects of these regulators can vary under different conditions and are often strain dependent. This study analyzed the effects of ArcA, CreC, Cra, and Rob using single deletion mutants of the well-characterized and completely sequenced Escherichia coli strain BW25113. Comparison of the effects of each regulator on the synthesis of major extracellular metabolites, tolerance to several compounds, and synthesis of native and nonnative bioproducts under different growth conditions allowed the discrimination of the particular phenotypes that can be attributed to the individual mutants and singled out Cra and ArcA as the regulators with the most important effects on bacterial metabolism. These data were used to identify the most suitable backgrounds for the synthesis of the reduced bioproducts succinate and 1,3-propanediol (1,3-PDO). The Δcra mutant was further modified to enhance succinate synthesis by the addition of enzymes that increase NADH and CO2 availability, achieving an 80% increase compared to the parental strain. Production of 1,3-PDO in the ΔarcA mutant was optimized by overexpression of PhaP, which increased more than twice the amount of the diol compared to the wild type in a semidefined medium using glycerol, resulting in 24 g · liter-1 of 1,3-PDO after 48 h, with a volumetric productivity of 0.5 g · liter-1 h-1.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
American Society for Microbiology  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
1,3-PROPANEDIOL  
dc.subject
ARCA  
dc.subject
CRA  
dc.subject
ESCHERICHIA COLI  
dc.subject
GLOBAL REGULATORS  
dc.subject
PHAP  
dc.subject.classification
Biología Celular, Microbiología  
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
Microbial cell factories à la carte: Elimination of global regulators Cra and ArcA generates metabolic backgrounds suitable for the synthesis of bioproducts in Escherichia coli  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2019-10-24T19:37:22Z  
dc.journal.volume
84  
dc.journal.number
19  
dc.journal.pagination
1-17  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.description.fil
Fil: Egoburo, Diego Ezequiel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Química Biológica de la Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Instituto de Química Biológica de la Facultad de Ciencias Exactas y Naturales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Díaz Peña, Rocío. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Química Biológica de la Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Instituto de Química Biológica de la Facultad de Ciencias Exactas y Naturales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Alvarez, Daniela Soledad. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Química Biológica de la Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Instituto de Química Biológica de la Facultad de Ciencias Exactas y Naturales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Godoy, Manuel Santiago. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Química Biológica de la Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Instituto de Química Biológica de la Facultad de Ciencias Exactas y Naturales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Mezzina, Mariela Paula. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Química Biológica de la Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Instituto de Química Biológica de la Facultad de Ciencias Exactas y Naturales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Pettinari, María Julia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Química Biológica de la Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Instituto de Química Biológica de la Facultad de Ciencias Exactas y Naturales; Argentina  
dc.journal.title
Applied And Environmental Microbiology  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://aem.asm.org/lookup/doi/10.1128/AEM.01337-18  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1128/AEM.01337-18