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dc.contributor.author
Perez Cruz, Cecilia
dc.contributor.author
Cano Gonzalez, Carlos N.
dc.contributor.author
Fuentes, Jose
dc.contributor.author
Balagurusamy, Nagamani
dc.contributor.author
Vita, Carolina Elena
dc.contributor.author
Hours, Roque Alberto
dc.contributor.author
Aguilar, Cristobal N.
dc.contributor.author
Cavalitto, Sebastian Fernando
dc.contributor.author
Contreras Esquivel, Juan C.
dc.date.available
2020-01-07T19:28:42Z
dc.date.issued
2018-09
dc.identifier.citation
Perez Cruz, Cecilia; Cano Gonzalez, Carlos N.; Fuentes, Jose; Balagurusamy, Nagamani; Vita, Carolina Elena; et al.; Environmental Friendly Deproteinization and Saccharification of Industrial Fungal Biomass by Enzymatic Processing; Korean Society for Chitin and Chitosan; Journal of Chitin and Chitosan; 23; 3; 9-2018; 152-157
dc.identifier.issn
1229-4160
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/93885
dc.description.abstract
Aspergillus niger biomass, an industrial by-product of citric acid fermentation is an emergent source of glycoderivatives with applications in biofuel, cosmetics, feed, energy, food, medicine, and nanotechnology. In this study, the effect of purified neutral protease for deprotenization of fungal biomass studied at various levels (0, 5, 10, 20 and 40 U/100 mg of biomass) and the saccharification of fungal biomass was evaluated with amylolytic enzymes and chitosanases. The efficiency of deproteinization of fungal biomass was based on the enzyme concentration and contact time. Protease at a concentration of 20 U/100 mg of dry biomass and with a contact time of 8 h achieved 30% final deproteinization. No effect on saccharification of A. niger biomass was observed by treatment with purified amylolytic enzymes. Meanwhile, the endo- and exo-chitosanases treatment yielded 54 g of g reducing sugars (equivalent to amino sugars)/ kg of fungal biomass, which can be employed for tailor-made carbohydrate production.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Korean Society for Chitin and Chitosan
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
FUNGAL BIOMASS
dc.subject
CHITIN
dc.subject
CHITOSAN
dc.subject
GLUCAN
dc.subject
AMINO SUGARS
dc.subject
CITRIC ACID
dc.subject
BIOFUELS
dc.subject.classification
Bioproductos, Biomateriales, Bioplásticos, Biocombustibles, Bioderivados, etc.
dc.subject.classification
Biotecnología Industrial
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Environmental Friendly Deproteinization and Saccharification of Industrial Fungal Biomass by Enzymatic Processing
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2019-10-16T18:26:38Z
dc.journal.volume
23
dc.journal.number
3
dc.journal.pagination
152-157
dc.journal.pais
Corea del Sur
dc.journal.ciudad
Seoul
dc.description.fil
Fil: Perez Cruz, Cecilia. Universidad Autónoma de Coahuila; México
dc.description.fil
Fil: Cano Gonzalez, Carlos N.. Universidad Autónoma de Coahuila; México
dc.description.fil
Fil: Fuentes, Jose. Universidad Autónoma de Coahuila; México
dc.description.fil
Fil: Balagurusamy, Nagamani. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina
dc.description.fil
Fil: Vita, Carolina Elena. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina
dc.description.fil
Fil: Hours, Roque Alberto. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina
dc.description.fil
Fil: Aguilar, Cristobal N.. Universidad Autónoma de Coahuilla; México
dc.description.fil
Fil: Cavalitto, Sebastian Fernando. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina
dc.description.fil
Fil: Contreras Esquivel, Juan C.. Universidad Autónoma de Coahuilla; México
dc.journal.title
Journal of Chitin and Chitosan
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://kiss.kstudy.com/thesis/thesis-view.asp?key=3629002
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.17642/jcc.23.3.2
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