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dc.contributor.author
Perez Cruz, Cecilia  
dc.contributor.author
Cano Gonzalez, Carlos N.  
dc.contributor.author
Fuentes, Jose  
dc.contributor.author
Balagurusamy, Nagamani  
dc.contributor.author
Vita, Carolina Elena  
dc.contributor.author
Hours, Roque Alberto  
dc.contributor.author
Aguilar, Cristobal N.  
dc.contributor.author
Cavalitto, Sebastian Fernando  
dc.contributor.author
Contreras Esquivel, Juan C.  
dc.date.available
2020-01-07T19:28:42Z  
dc.date.issued
2018-09  
dc.identifier.citation
Perez Cruz, Cecilia; Cano Gonzalez, Carlos N.; Fuentes, Jose; Balagurusamy, Nagamani; Vita, Carolina Elena; et al.; Environmental Friendly Deproteinization and Saccharification of Industrial Fungal Biomass by Enzymatic Processing; Korean Society for Chitin and Chitosan; Journal of Chitin and Chitosan; 23; 3; 9-2018; 152-157  
dc.identifier.issn
1229-4160  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/93885  
dc.description.abstract
Aspergillus niger biomass, an industrial by-product of citric acid fermentation is an emergent source of glycoderivatives with applications in biofuel, cosmetics, feed, energy, food, medicine, and nanotechnology. In this study, the effect of purified neutral protease for deprotenization of fungal biomass studied at various levels (0, 5, 10, 20 and 40 U/100 mg of biomass) and the saccharification of fungal biomass was evaluated with amylolytic enzymes and chitosanases. The efficiency of deproteinization of fungal biomass was based on the enzyme concentration and contact time. Protease at a concentration of 20 U/100 mg of dry biomass and with a contact time of 8 h achieved 30% final deproteinization. No effect on saccharification of A. niger biomass was observed by treatment with purified amylolytic enzymes. Meanwhile, the endo- and exo-chitosanases treatment yielded 54 g of g reducing sugars (equivalent to amino sugars)/ kg of fungal biomass, which can be employed for tailor-made carbohydrate production.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Korean Society for Chitin and Chitosan  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
FUNGAL BIOMASS  
dc.subject
CHITIN  
dc.subject
CHITOSAN  
dc.subject
GLUCAN  
dc.subject
AMINO SUGARS  
dc.subject
CITRIC ACID  
dc.subject
BIOFUELS  
dc.subject.classification
Bioproductos, Biomateriales, Bioplásticos, Biocombustibles, Bioderivados, etc.  
dc.subject.classification
Biotecnología Industrial  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Environmental Friendly Deproteinization and Saccharification of Industrial Fungal Biomass by Enzymatic Processing  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2019-10-16T18:26:38Z  
dc.journal.volume
23  
dc.journal.number
3  
dc.journal.pagination
152-157  
dc.journal.pais
Corea del Sur  
dc.journal.ciudad
Seoul  
dc.description.fil
Fil: Perez Cruz, Cecilia. Universidad Autónoma de Coahuila; México  
dc.description.fil
Fil: Cano Gonzalez, Carlos N.. Universidad Autónoma de Coahuila; México  
dc.description.fil
Fil: Fuentes, Jose. Universidad Autónoma de Coahuila; México  
dc.description.fil
Fil: Balagurusamy, Nagamani. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Vita, Carolina Elena. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Hours, Roque Alberto. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Aguilar, Cristobal N.. Universidad Autónoma de Coahuilla; México  
dc.description.fil
Fil: Cavalitto, Sebastian Fernando. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Contreras Esquivel, Juan C.. Universidad Autónoma de Coahuilla; México  
dc.journal.title
Journal of Chitin and Chitosan  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://kiss.kstudy.com/thesis/thesis-view.asp?key=3629002  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.17642/jcc.23.3.2