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dc.contributor.author Flores, Marina Judith
dc.contributor.author Lescano, Maia Raquel
dc.contributor.author Brandi, Rodolfo Juan
dc.contributor.author Cassano, Alberto Enrique
dc.contributor.author Labas, Marisol Daniela
dc.date.available 2016-12-13T15:15:58Z
dc.date.issued 2014-01
dc.identifier.citation Flores, Marina Judith; Lescano, Maia Raquel; Brandi, Rodolfo Juan; Cassano, Alberto Enrique; Labas, Marisol Daniela; A novel approach to explain the inactivation mechanism of Escherichia coli employing a commercially available peracetic acid; Iwa Publishing; Water Science And Technology; 69; 1-2014; 358-363
dc.identifier.issn 0273-1223
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11336/9255
dc.description.abstract The chemical inactivation of Escherichia coli employing a commercial mixture of peracetic acid (PAA) was studied. For this purpose, experiments were carried out using dilutions of the unmodified mixture, and also the same mixture but altered with hydrogen peroxide (HP) previously inhibited. Also, these results were compared to those obtained before employing HP alone. It was found that the mixture is much more efficient than HP and PAA acting separately. Furthermore, it was found that PAA without HP is much more efficient than HP alone. A plausible explanation is presented. The homolysis of PAA would give rise to a chain reaction that generates a significant number of highly oxidizing radicals. An attacking scheme to bacteria in two stages is proposed, where the initial step, mainly caused by PAA, is very fast and eliminates some specific components of the bacteria that would otherwise inhibit the parallel action of HP. Thereafter, the emergence of a potentiating synergetic action of the second oxidant seems to be immediately unveiled.
dc.format application/pdf
dc.language.iso eng
dc.publisher Iwa Publishing
dc.rights info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject COMMERCIAL PERACETIC ACID
dc.subject SYNERGISM
dc.subject HYDROGEN PEROXIDE
dc.subject WATER DISINFECTION
dc.subject.classification Ingeniería de Procesos Químicos
dc.subject.classification Ingeniería Química
dc.subject.classification INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.subject.classification Ingeniería Medioambiental y Geológica, Geotécnicas
dc.subject.classification Ingeniería del Medio Ambiente
dc.subject.classification INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title A novel approach to explain the inactivation mechanism of Escherichia coli employing a commercially available peracetic acid
dc.type info:eu-repo/semantics/article
dc.type info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated 2016-12-12T13:45:38Z
dc.journal.volume 69
dc.journal.pagination 358-363
dc.journal.pais Reino Unido
dc.journal.ciudad Londres
dc.description.fil Fil: Flores, Marina Judith. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico Para la Industria Química (i); Argentina
dc.description.fil Fil: Lescano, Maia Raquel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico Para la Industria Química (i); Argentina
dc.description.fil Fil: Brandi, Rodolfo Juan. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico Para la Industria Química (i); Argentina. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería y Ciencias Hídricas; Argentina
dc.description.fil Fil: Cassano, Alberto Enrique. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico Para la Industria Química (i); Argentina. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería y Ciencias Hídricas; Argentina
dc.description.fil Fil: Labas, Marisol Daniela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico Para la Industria Química (i); Argentina. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería y Ciencias Hídricas; Argentina
dc.journal.title Water Science And Technology
dc.relation.alternativeid info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://dx.doi.org/10.2166/wst.2013.721


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