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dc.contributor.author
Baroni, María Verónica  
dc.contributor.author
Gastaminza, Joaquín  
dc.contributor.author
Podio, Natalia Soledad  
dc.contributor.author
Lingua, Mariana Soledad  
dc.contributor.author
Wunderlin, Daniel Alberto  
dc.contributor.author
Rovasio, Jose L.  
dc.contributor.author
Dotti, Roberto  
dc.contributor.author
Rosso, Juan Carlos  
dc.contributor.author
Ghione, Silvina  
dc.contributor.author
Ribotta, Pablo Daniel  
dc.date.available
2019-12-03T18:40:08Z  
dc.date.issued
2018-03  
dc.identifier.citation
Baroni, María Verónica; Gastaminza, Joaquín; Podio, Natalia Soledad; Lingua, Mariana Soledad; Wunderlin, Daniel Alberto; et al.; Changes in the Antioxidant Properties of Quince Fruit ( Cydonia oblonga Miller) during Jam Production at Industrial Scale; Wiley Blackwell Publishing, Inc; Journal of Food Quality; 2018; 3-2018; 1-9  
dc.identifier.issn
0146-9428  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/91240  
dc.description.abstract
The content of phenolic compounds and their relationship with the antioxidant capacity of quince fruit were evaluated before and after jam processing at industrial scale. Waste samples from industrial processing were also analyzed. Twelve phenolics and one organic acid were identified and quantified by HPLC-DAD-QTOF. According to the results, jam processing did not produce a decrease in polyphenolic content, and, in some cases, the polyphenolic content even increased. Antioxidant capacities determined by DPPH and FRAP assays showed similar results. On the other hand, the waste samples analyzed retained large amounts of polyphenols, even though their antioxidant capacity was lower than that in pulp samples. Boosted Regression Trees analysis showed a good correlation between phenolic profile and antioxidant capacity, with 5-p-coumaroylquinic acid being the most relevant compound to explain the antioxidant capacity by both methods.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Wiley Blackwell Publishing, Inc  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by/2.5/ar/  
dc.subject
MEMBRILLO  
dc.subject
POLIFENOLES  
dc.subject
ANTIOXIDANTES  
dc.subject
MERMELADA  
dc.subject.classification
Otras Ciencias Químicas  
dc.subject.classification
Ciencias Químicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.subject.classification
Otras Ciencias Químicas  
dc.subject.classification
Ciencias Químicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
Changes in the Antioxidant Properties of Quince Fruit ( Cydonia oblonga Miller) during Jam Production at Industrial Scale  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2019-09-30T18:31:07Z  
dc.journal.volume
2018  
dc.journal.pagination
1-9  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.journal.ciudad
Londres  
dc.description.fil
Fil: Baroni, María Verónica. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba; Argentina. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Departamento de Química Orgánica; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Gastaminza, Joaquín. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Podio, Natalia Soledad. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba; Argentina. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Departamento de Química Orgánica; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Lingua, Mariana Soledad. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Wunderlin, Daniel Alberto. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Rovasio, Jose L.. Dulcor Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Dotti, Roberto. Dulcor Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Rosso, Juan Carlos. Dulcor Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Ghione, Silvina. Dulcor Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Ribotta, Pablo Daniel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba; Argentina. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas, Físicas y Naturales; Argentina  
dc.journal.title
Journal of Food Quality  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.hindawi.com/journals/jfq/2018/1460758/  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1155/2018/1460758