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dc.contributor.author
Gonzalez, Carla
dc.contributor.author
Zanor, María Inés
dc.contributor.author
Re, Martin Damian
dc.contributor.author
Otaiza González, Santiago Nicolás
dc.contributor.author
Asis, Ramón
dc.contributor.author
Valle, Estela Marta
dc.contributor.author
Boggio, Silvana Beatriz
dc.date.available
2019-11-07T18:04:31Z
dc.date.issued
2019-02
dc.identifier.citation
Gonzalez, Carla; Zanor, María Inés; Re, Martin Damian; Otaiza González, Santiago Nicolás; Asis, Ramón; et al.; Chilling tolerance of Micro-Tom fruit involves changes in the primary metabolite levels and in the stress response; Elsevier Science; Postharvest Biology and Technology; 148; 2-2019; 58-67
dc.identifier.issn
0925-5214
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/88191
dc.description.abstract
Prevention of post-harvest fruit losses is important to increase food availability. In the case of tomato, postharvest storage at low temperature and the subsequent handling and distribution of fruit is limited by chilling injury, a physiological disorder that causes failure to normally ripen and increased decay disease. Micro-Tom fruit, a dwarf tomato variety, is relatively tolerant to cold storage (4 °C for 4 weeks). To understand the tolerance mechanism of Micro-Tom fruit at the molecular level, its transcriptome and metabolome were evaluated before, after chilling storage, and shortly after transferring the fruit to ambient temperature to focus on the critical early events accounting chilling tolerance. Changes in gene expression and metabolic profiles indicate metabolic adaptation (fermentation, amino acid mobilization and photosynthesis recovery after cold storage) and induction of defense mechanisms (biotic and abiotic stress, and redox metabolism) that can be related with Micro-Tom tolerance to postharvest chilling injury. The current research extends the understanding of the mechanisms involved in chilling tolerance and provides tools for developing new technologies and varieties.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier Science
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/ar/
dc.subject
ABIOTIC STRESS
dc.subject
ANTIOXIDANT
dc.subject
BIOTIC STRESS
dc.subject
CHILLING INJURY
dc.subject
COLD STORAGE
dc.subject
POSTHARVEST
dc.subject.classification
Bioquímica y Biología Molecular
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
dc.title
Chilling tolerance of Micro-Tom fruit involves changes in the primary metabolite levels and in the stress response
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2019-10-22T16:11:38Z
dc.journal.volume
148
dc.journal.pagination
58-67
dc.journal.pais
Países Bajos
dc.journal.ciudad
Amsterdam
dc.description.fil
Fil: Gonzalez, Carla. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario. Instituto de Biología Molecular y Celular de Rosario. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Instituto de Biología Molecular y Celular de Rosario; Argentina
dc.description.fil
Fil: Zanor, María Inés. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario. Instituto de Biología Molecular y Celular de Rosario. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Instituto de Biología Molecular y Celular de Rosario; Argentina
dc.description.fil
Fil: Re, Martin Damian. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario. Instituto de Biología Molecular y Celular de Rosario. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Instituto de Biología Molecular y Celular de Rosario; Argentina
dc.description.fil
Fil: Otaiza González, Santiago Nicolás. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Córdoba. Centro de Investigaciones en Bioquímica Clínica e Inmunología; Argentina
dc.description.fil
Fil: Asis, Ramón. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Córdoba. Centro de Investigaciones en Bioquímica Clínica e Inmunología; Argentina
dc.description.fil
Fil: Valle, Estela Marta. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario. Instituto de Biología Molecular y Celular de Rosario. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Instituto de Biología Molecular y Celular de Rosario; Argentina
dc.description.fil
Fil: Boggio, Silvana Beatriz. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario. Instituto de Biología Molecular y Celular de Rosario. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Instituto de Biología Molecular y Celular de Rosario; Argentina
dc.journal.title
Postharvest Biology and Technology
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0925521418305854
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.postharvbio.2018.10.010
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