Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Quintero Ruiz, Natalia Andrea
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.contributor.author
Demarchi, Silvana María
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.contributor.author
Giner, Sergio Adrian
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.date.available
2019-11-04T20:43:51Z
dc.date.issued
2014-08
dc.identifier.citation
Quintero Ruiz, Natalia Andrea; Demarchi, Silvana María; Giner, Sergio Adrian; Effect of hot air, vacuum and infrared drying methods on quality of rose hip (Rosa rubiginosa) leathers; Wiley Blackwell Publishing, Inc; International Journal of Food Science and Technology; 49; 8; 8-2014; 1799-1804
dc.identifier.issn
0950-5423
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/87963
dc.description.abstract
For the development of fruit leathers, a formulation containing rose hip pulp, sucrose and citric acid was used as initial material for the drying process. Three dehydration techniques were tested: forced hot air, infrared and vacuum, all carried out at 60 and 70 °C. All methods led to flexible, translucent fruit leathers at both temperatures. Colour and water activity were not affected by the dehydration method nor by the temperatures tested. Nutritional parameters such as antioxidant capacity (TEAC) and content of phenolic substances were measured. The best retention was achieved with vacuum drying at 60 °C being of 57.5% and 25.1%, respectively. ESEM observations were conducted to assess the effect of drying methods and conditions on microstructure of leathers. Various extents of sucrose crystallisation were inferred from surface images. Cross-sectional micrographs showed that the size of pores was affected by the drying technique but not by temperature in the range studied.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Wiley Blackwell Publishing, Inc
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Dehydration
dc.subject
Infrared drying
dc.subject
rose hip
dc.subject
vacuum drying
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.title
Effect of hot air, vacuum and infrared drying methods on quality of rose hip (Rosa rubiginosa) leathers
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2019-11-01T19:46:26Z
dc.journal.volume
49
dc.journal.number
8
dc.journal.pagination
1799-1804
dc.journal.pais
Reino Unido
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.journal.ciudad
Londres
dc.description.fil
Fil: Quintero Ruiz, Natalia Andrea. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Demarchi, Silvana María. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Giner, Sergio Adrian. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.journal.title
International Journal of Food Science and Technology
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/ijfs.12486
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1111/ijfs.12486
Archivos asociados