Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Springer, Valeria Haydee
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.contributor.author
Aprile, Francisco
dc.contributor.author
Lista, Adriana Guillermina
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.date.available
2019-10-11T20:53:34Z
dc.date.issued
2013-08-08
dc.identifier.citation
Springer, Valeria Haydee; Aprile, Francisco; Lista, Adriana Guillermina; Determination of sulfonylureas in cereal samples with electrophoretic method using ionic liquid with dispersed carbon nanotubes as electrophoretic buffer; Elsevier; Food Chemistry; 143; 8-8-2013; 348-353
dc.identifier.issn
0308-8146
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/85811
dc.description.abstract
A capillary electrophoresis method to determine four sulfonylureas in grain samples was developed using 10 mM of 1-butyl-3-methyl imidazolium tetrafluoroborate (bmin BF4) as electrophoretic buffer solution. 2 mg L 1 of Surfactant Coated-Single Wall-Carbon Nanotubes (SC-SWCNTs) was added to the buffer solution to improve the resolution. In this way, the separation of nicosulfuron, ethoxysulfuron, sulfometuron methyl and chlorsulfuron was carried out in 16 min without using organic solvents. A clean up-precon-centration procedure was done prior to inject the sample into the CE instrument, in order to achieve the established maximum residue limits (MRLs). So, the detection limits (LODs) for each analytes were between 16.8 and 26.6 lg kg 1. The relative standard deviations (RSDs) were in the range 1.9-6.7%. A recovery study using the so-called matrix matched calibration demonstrates that no matrix interferences were found throughout the determination. The recovery percentages were ranged between 80% and 113%.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
CAPILLARY ELECTROPHORESIS
dc.subject
CEREAL SAMPLES
dc.subject
IONIC LIQUID
dc.subject
SINGLE WALLED CARBON NANOTUBES
dc.subject.classification
Química Analítica
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.subject.classification
Ciencias Químicas
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.title
Determination of sulfonylureas in cereal samples with electrophoretic method using ionic liquid with dispersed carbon nanotubes as electrophoretic buffer
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2019-10-04T17:10:19Z
dc.journal.volume
143
dc.journal.pagination
348-353
dc.journal.pais
Países Bajos
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.journal.ciudad
Amsterdam
dc.description.fil
Fil: Springer, Valeria Haydee. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Instituto de Química del Sur. Universidad Nacional del Sur. Departamento de Química. Instituto de Química del Sur; Argentina
dc.description.fil
Fil: Aprile, Francisco. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Instituto de Química del Sur. Universidad Nacional del Sur. Departamento de Química. Instituto de Química del Sur; Argentina
dc.description.fil
Fil: Lista, Adriana Guillermina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Instituto de Química del Sur. Universidad Nacional del Sur. Departamento de Química. Instituto de Química del Sur; Argentina
dc.journal.title
Food Chemistry
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814613010637
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2013.07.134
Archivos asociados