Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Harris, Hugh M.B.  
dc.contributor.author
Ale, Elisa Carmen  
dc.contributor.author
Reinheimer, Jorge Alberto  
dc.contributor.author
Binetti, Ana Griselda  
dc.contributor.author
O'Toole, Paul W.  
dc.date.available
2019-09-30T22:57:01Z  
dc.date.issued
2018-11  
dc.identifier.citation
Harris, Hugh M.B.; Ale, Elisa Carmen; Reinheimer, Jorge Alberto; Binetti, Ana Griselda; O'Toole, Paul W.; Draft genome sequence of lactobacillus fermentum Lf2, an exopolysaccharide-producing strain isolated from argentine cheese; American Society for Microbiology; Microbiology Resource Announcements; 7; 18; 11-2018; 1-2  
dc.identifier.issn
2576-098X  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/84870  
dc.description.abstract
Lactobacillus fermentum Lf2, an Argentine cheese isolate, can produce high concentrations of exopolysaccharides (EPS). These EPS were shown to improve the texture and rheology of yogurt, as well as to play a protective role in mice exposed to Salmonella enterica serovar Typhimurium. Three gene clusters potentially involved in EPS production were identified in different locations of the L. fermentum Lf2 genome.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
American Society for Microbiology  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
EXOPOLYSACCHARIDES  
dc.subject
LACTOBACILLUS  
dc.subject
GENOME  
dc.subject
SEQUENCING  
dc.subject.classification
Biología Celular, Microbiología  
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
Draft genome sequence of lactobacillus fermentum Lf2, an exopolysaccharide-producing strain isolated from argentine cheese  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2019-09-30T19:14:09Z  
dc.journal.volume
7  
dc.journal.number
18  
dc.journal.pagination
1-2  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.journal.ciudad
Washington  
dc.description.fil
Fil: Harris, Hugh M.B.. University College Cork; Irlanda  
dc.description.fil
Fil: Ale, Elisa Carmen. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Reinheimer, Jorge Alberto. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Binetti, Ana Griselda. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina  
dc.description.fil
Fil: O'Toole, Paul W.. University College Cork; Irlanda  
dc.journal.title
Microbiology Resource Announcements  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://mra.asm.org/content/7/18/e01072-18  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1128/MRA.01072-18