Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Harris, Hugh M.B.
dc.contributor.author
Ale, Elisa Carmen
dc.contributor.author
Reinheimer, Jorge Alberto
dc.contributor.author
Binetti, Ana Griselda
dc.contributor.author
O'Toole, Paul W.
dc.date.available
2019-09-30T22:57:01Z
dc.date.issued
2018-11
dc.identifier.citation
Harris, Hugh M.B.; Ale, Elisa Carmen; Reinheimer, Jorge Alberto; Binetti, Ana Griselda; O'Toole, Paul W.; Draft genome sequence of lactobacillus fermentum Lf2, an exopolysaccharide-producing strain isolated from argentine cheese; American Society for Microbiology; Microbiology Resource Announcements; 7; 18; 11-2018; 1-2
dc.identifier.issn
2576-098X
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/84870
dc.description.abstract
Lactobacillus fermentum Lf2, an Argentine cheese isolate, can produce high concentrations of exopolysaccharides (EPS). These EPS were shown to improve the texture and rheology of yogurt, as well as to play a protective role in mice exposed to Salmonella enterica serovar Typhimurium. Three gene clusters potentially involved in EPS production were identified in different locations of the L. fermentum Lf2 genome.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
American Society for Microbiology
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
EXOPOLYSACCHARIDES
dc.subject
LACTOBACILLUS
dc.subject
GENOME
dc.subject
SEQUENCING
dc.subject.classification
Biología Celular, Microbiología
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
dc.title
Draft genome sequence of lactobacillus fermentum Lf2, an exopolysaccharide-producing strain isolated from argentine cheese
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2019-09-30T19:14:09Z
dc.journal.volume
7
dc.journal.number
18
dc.journal.pagination
1-2
dc.journal.pais
Estados Unidos
dc.journal.ciudad
Washington
dc.description.fil
Fil: Harris, Hugh M.B.. University College Cork; Irlanda
dc.description.fil
Fil: Ale, Elisa Carmen. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.description.fil
Fil: Reinheimer, Jorge Alberto. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.description.fil
Fil: Binetti, Ana Griselda. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.description.fil
Fil: O'Toole, Paul W.. University College Cork; Irlanda
dc.journal.title
Microbiology Resource Announcements
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://mra.asm.org/content/7/18/e01072-18
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1128/MRA.01072-18
Archivos asociados