Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Ledesma, Pablo
dc.contributor.author
Gonzalez, C. F.
dc.contributor.author
Breccia, Javier Dario
dc.contributor.author
Siñeriz, Faustino
dc.date.available
2019-09-23T15:26:49Z
dc.date.issued
2006-12
dc.identifier.citation
Ledesma, Pablo; Gonzalez, C. F.; Breccia, Javier Dario; Siñeriz, Faustino; Zymographic assay to differentiate Lactobacillus reuteri among other Lactobacillus; Lavoisier; Science des Aliments; 26; 3; 12-2006; 289-296
dc.identifier.issn
0240-8813
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/84118
dc.description.abstract
A simple method is reported that allows the phenotypic differentiation of Lactobacillus reuteri strains among other Lactobacillus. The detection of the enzyme 1,3-propanediol:NAD oxidoreductase in non-denaturing PAGE, a constitutive enzyme of Lb. reuteri involved in the production of 1,3-propanediol, is used. Other member of the genus were reported as 1,3 propanediol producers (Lactobacillus brevis and Lactobacillus buchneri), both of their enzymes showed differential properties to that of Lb. reuteri. Under the conditions used in the study, the strain Lb. reuteri CRL1100 was found to produce 15 % more 1,3-PDL (11.5 ± 0.41 gl-1) in comparison with the reference strain Lb. reuteri DSM 20016 (10.0 ± 0.37 gl-1).
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Lavoisier
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Zymographic assay to differentiate Lactobacillus reuteri among other Lactobacillus
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2019-09-13T14:17:33Z
dc.journal.volume
26
dc.journal.number
3
dc.journal.pagination
289-296
dc.journal.pais
Francia
dc.journal.ciudad
Paris
dc.description.fil
Fil: Ledesma, Pablo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Planta Piloto de Procesos Industriales Microbiológicos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Gonzalez, C. F.. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Planta Piloto de Procesos Industriales Microbiológicos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Breccia, Javier Dario. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Planta Piloto de Procesos Industriales Microbiológicos; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencias de la Tierra y Ambientales de La Pampa. Universidad Nacional de La Pampa. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Instituto de Ciencias de la Tierra y Ambientales de La Pampa; Argentina
dc.description.fil
Fil: Siñeriz, Faustino. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Planta Piloto de Procesos Industriales Microbiológicos; Argentina
dc.journal.title
Science des Aliments
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://sda.revuesonline.com/article.jsp?langue=en&articleId=8470
Archivos asociados