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dc.contributor.author
Ledesma, Pablo  
dc.contributor.author
Gonzalez, C. F.  
dc.contributor.author
Breccia, Javier Dario  
dc.contributor.author
Siñeriz, Faustino  
dc.date.available
2019-09-23T15:26:49Z  
dc.date.issued
2006-12  
dc.identifier.citation
Ledesma, Pablo; Gonzalez, C. F.; Breccia, Javier Dario; Siñeriz, Faustino; Zymographic assay to differentiate Lactobacillus reuteri among other Lactobacillus; Lavoisier; Science des Aliments; 26; 3; 12-2006; 289-296  
dc.identifier.issn
0240-8813  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/84118  
dc.description.abstract
A simple method is reported that allows the phenotypic differentiation of Lactobacillus reuteri strains among other Lactobacillus. The detection of the enzyme 1,3-propanediol:NAD oxidoreductase in non-denaturing PAGE, a constitutive enzyme of Lb. reuteri involved in the production of 1,3-propanediol, is used. Other member of the genus were reported as 1,3 propanediol producers (Lactobacillus brevis and Lactobacillus buchneri), both of their enzymes showed differential properties to that of Lb. reuteri. Under the conditions used in the study, the strain Lb. reuteri CRL1100 was found to produce 15 % more 1,3-PDL (11.5 ± 0.41 gl-1) in comparison with the reference strain Lb. reuteri DSM 20016 (10.0 ± 0.37 gl-1).  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Lavoisier  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Zymographic assay to differentiate Lactobacillus reuteri among other Lactobacillus  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2019-09-13T14:17:33Z  
dc.journal.volume
26  
dc.journal.number
3  
dc.journal.pagination
289-296  
dc.journal.pais
Francia  
dc.journal.ciudad
Paris  
dc.description.fil
Fil: Ledesma, Pablo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Planta Piloto de Procesos Industriales Microbiológicos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Gonzalez, C. F.. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Planta Piloto de Procesos Industriales Microbiológicos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Breccia, Javier Dario. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Planta Piloto de Procesos Industriales Microbiológicos; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencias de la Tierra y Ambientales de La Pampa. Universidad Nacional de La Pampa. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Instituto de Ciencias de la Tierra y Ambientales de La Pampa; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Siñeriz, Faustino. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Planta Piloto de Procesos Industriales Microbiológicos; Argentina  
dc.journal.title
Science des Aliments  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://sda.revuesonline.com/article.jsp?langue=en&articleId=8470