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dc.contributor.author
Signorini Porchietto, Marcelo Lisandro
dc.contributor.author
Costa, Magdalena
dc.contributor.author
Teitelbaum, David
dc.contributor.author
Restovich, Viviana
dc.contributor.author
Brasesco, Hebe
dc.contributor.author
García, Diego
dc.contributor.author
Superno, Valeria
dc.contributor.author
Petroli, Sandra
dc.contributor.author
Bruzzone, Mariana
dc.contributor.author
Arduini, Victor
dc.contributor.author
Vanzini, Mónica
dc.contributor.author
Sucari, Adriana
dc.contributor.author
Suberbie, Germán
dc.contributor.author
Maricel, Turina
dc.contributor.author
Rodríguez, Ricardo
dc.contributor.author
Leotta, Gerardo Anibal
dc.date.available
2019-08-30T18:25:06Z
dc.date.issued
2018-08
dc.identifier.citation
Signorini Porchietto, Marcelo Lisandro; Costa, Magdalena; Teitelbaum, David; Restovich, Viviana; Brasesco, Hebe; et al.; Evaluation of decontamination efficacy of commonly used antimicrobial interventions for beef carcasses against Shiga toxin-producing Escherichia coli; Elsevier; Meat Science; 142; 8-2018; 44-51
dc.identifier.issn
0309-1740
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/82621
dc.description.abstract
In Argentina, Shiga toxin producing Escherichia coli (STEC) serogroups O157, O26, O103, O111, O145 and O121 are adulterant in ground beef. In other countries, the zero-tolerance approach to all STEC is implemented for chilled beef. Argentinean abattoirs are interested in implementing effective interventions against STEC on carcasses. Pre-rigor beef carcasses were used to determine whether nine antimicrobial strategies effectively reduced aerobic plate, coliform and E. coli counts and stx and eae gene prevalence. These strategies were: citric acid (2%; automated), acetic acid (2%; manual and automated), lactic acid (LA 2%; manual and automated), LA (3%; automated), electrolytically-generated hypochlorous acid (400 ppm; manual), hot water (82 °C; automated) and INSPEXX (0.2%; automated). Automated application of 2% LA after 30–60-min aeration and 3% LA at 55 °C were the most effective interventions. Automated application was more effective than manual application. Decontamination of beef carcasses through automated application of lactic acid and hot water would reduce public health risks associated with STEC contamination.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/ar/
dc.subject
Beef Carcasses
dc.subject
Carcass Decontamination
dc.subject
Shiga Toxin-Producing E. Coli
dc.subject.classification
Otras Ciencias Veterinarias
dc.subject.classification
Ciencias Veterinarias
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS
dc.title
Evaluation of decontamination efficacy of commonly used antimicrobial interventions for beef carcasses against Shiga toxin-producing Escherichia coli
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2019-08-08T19:09:52Z
dc.journal.volume
142
dc.journal.pagination
44-51
dc.journal.pais
Países Bajos
dc.journal.ciudad
Amsterdam
dc.description.fil
Fil: Signorini Porchietto, Marcelo Lisandro. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Buenos Aires; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe; Argentina
dc.description.fil
Fil: Costa, Magdalena. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico CONICET- La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ing. Fernando Noel Dulout". Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Genética Veterinaria; Argentina
dc.description.fil
Fil: Teitelbaum, David. Instituto de Promoción de la Carne Vacuna Argentina; Argentina
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Fil: Restovich, Viviana. Instituto de Promoción de la Carne Vacuna Argentina; Argentina
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Fil: Brasesco, Hebe. Instituto de Promoción de la Carne Vacuna Argentina; Argentina
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Fil: García, Diego. Instituto de Promoción de la Carne Vacuna Argentina; Argentina
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Fil: Superno, Valeria. Instituto de Promoción de la Carne Vacuna Argentina; Argentina
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Fil: Petroli, Sandra. Instituto de Promoción de la Carne Vacuna Argentina; Argentina
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Fil: Bruzzone, Mariana. Instituto de Promoción de la Carne Vacuna Argentina; Argentina
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Fil: Arduini, Victor. Instituto de Promoción de la Carne Vacuna Argentina; Argentina
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Fil: Vanzini, Mónica. Instituto de Promoción de la Carne Vacuna Argentina; Argentina
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Fil: Sucari, Adriana. Centro Estudios Infectológicos “Dr. Daniel Stamboulian”; Argentina
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Fil: Suberbie, Germán. Ministerio de Agricultura, Ganadería, Pesca y Alimento. Servicio Nacional de Sanidad y Calidad Agroalimentaria; Argentina
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Fil: Maricel, Turina. Instituto de Promoción de la Carne Vacuna Argentina; Argentina
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Fil: Rodríguez, Ricardo. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Buenos Aires; Argentina
dc.description.fil
Fil: Leotta, Gerardo Anibal. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico CONICET- La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ing. Fernando Noel Dulout". Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Genética Veterinaria; Argentina
dc.journal.title
Meat Science
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2018.04.009
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0309174017315462
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