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dc.contributor.author
Signorini Porchietto, Marcelo Lisandro  
dc.contributor.author
Costa, Magdalena  
dc.contributor.author
Teitelbaum, David  
dc.contributor.author
Restovich, Viviana  
dc.contributor.author
Brasesco, Hebe  
dc.contributor.author
García, Diego  
dc.contributor.author
Superno, Valeria  
dc.contributor.author
Petroli, Sandra  
dc.contributor.author
Bruzzone, Mariana  
dc.contributor.author
Arduini, Victor  
dc.contributor.author
Vanzini, Mónica  
dc.contributor.author
Sucari, Adriana  
dc.contributor.author
Suberbie, Germán  
dc.contributor.author
Maricel, Turina  
dc.contributor.author
Rodríguez, Ricardo  
dc.contributor.author
Leotta, Gerardo Anibal  
dc.date.available
2019-08-30T18:25:06Z  
dc.date.issued
2018-08  
dc.identifier.citation
Signorini Porchietto, Marcelo Lisandro; Costa, Magdalena; Teitelbaum, David; Restovich, Viviana; Brasesco, Hebe; et al.; Evaluation of decontamination efficacy of commonly used antimicrobial interventions for beef carcasses against Shiga toxin-producing Escherichia coli; Elsevier; Meat Science; 142; 8-2018; 44-51  
dc.identifier.issn
0309-1740  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/82621  
dc.description.abstract
In Argentina, Shiga toxin producing Escherichia coli (STEC) serogroups O157, O26, O103, O111, O145 and O121 are adulterant in ground beef. In other countries, the zero-tolerance approach to all STEC is implemented for chilled beef. Argentinean abattoirs are interested in implementing effective interventions against STEC on carcasses. Pre-rigor beef carcasses were used to determine whether nine antimicrobial strategies effectively reduced aerobic plate, coliform and E. coli counts and stx and eae gene prevalence. These strategies were: citric acid (2%; automated), acetic acid (2%; manual and automated), lactic acid (LA 2%; manual and automated), LA (3%; automated), electrolytically-generated hypochlorous acid (400 ppm; manual), hot water (82 °C; automated) and INSPEXX (0.2%; automated). Automated application of 2% LA after 30–60-min aeration and 3% LA at 55 °C were the most effective interventions. Automated application was more effective than manual application. Decontamination of beef carcasses through automated application of lactic acid and hot water would reduce public health risks associated with STEC contamination.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/ar/  
dc.subject
Beef Carcasses  
dc.subject
Carcass Decontamination  
dc.subject
Shiga Toxin-Producing E. Coli  
dc.subject.classification
Otras Ciencias Veterinarias  
dc.subject.classification
Ciencias Veterinarias  
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS  
dc.title
Evaluation of decontamination efficacy of commonly used antimicrobial interventions for beef carcasses against Shiga toxin-producing Escherichia coli  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2019-08-08T19:09:52Z  
dc.journal.volume
142  
dc.journal.pagination
44-51  
dc.journal.pais
Países Bajos  
dc.journal.ciudad
Amsterdam  
dc.description.fil
Fil: Signorini Porchietto, Marcelo Lisandro. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Buenos Aires; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Costa, Magdalena. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico CONICET- La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ing. Fernando Noel Dulout". Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Genética Veterinaria; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Teitelbaum, David. Instituto de Promoción de la Carne Vacuna Argentina; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Restovich, Viviana. Instituto de Promoción de la Carne Vacuna Argentina; Argentina  
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Fil: Brasesco, Hebe. Instituto de Promoción de la Carne Vacuna Argentina; Argentina  
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Fil: García, Diego. Instituto de Promoción de la Carne Vacuna Argentina; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Superno, Valeria. Instituto de Promoción de la Carne Vacuna Argentina; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Petroli, Sandra. Instituto de Promoción de la Carne Vacuna Argentina; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Bruzzone, Mariana. Instituto de Promoción de la Carne Vacuna Argentina; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Arduini, Victor. Instituto de Promoción de la Carne Vacuna Argentina; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Vanzini, Mónica. Instituto de Promoción de la Carne Vacuna Argentina; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Sucari, Adriana. Centro Estudios Infectológicos “Dr. Daniel Stamboulian”; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Suberbie, Germán. Ministerio de Agricultura, Ganadería, Pesca y Alimento. Servicio Nacional de Sanidad y Calidad Agroalimentaria; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Maricel, Turina. Instituto de Promoción de la Carne Vacuna Argentina; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Rodríguez, Ricardo. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Buenos Aires; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Leotta, Gerardo Anibal. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico CONICET- La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ing. Fernando Noel Dulout". Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Genética Veterinaria; Argentina  
dc.journal.title
Meat Science  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2018.04.009  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0309174017315462