Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Golowczyc, Marina Alejandra  
dc.contributor.author
Gerez, Carla Luciana  
dc.contributor.author
Silva, Joana  
dc.contributor.author
Abraham, Analia Graciela  
dc.contributor.author
de Antoni, Graciela Liliana  
dc.contributor.author
Teixeira, Paula  
dc.date.available
2019-08-29T20:28:04Z  
dc.date.issued
2011-04  
dc.identifier.citation
Golowczyc, Marina Alejandra; Gerez, Carla Luciana; Silva, Joana; Abraham, Analia Graciela; de Antoni, Graciela Liliana; et al.; Survival of spray-dried Lactobacillus kefir is affected by different protectants and storage conditions; Springer; Biotechnology Letters; 33; 4; 4-2011; 681-686  
dc.identifier.issn
0141-5492  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/82536  
dc.description.abstract
Survival of two Lactobacillus kefir strains after spray drying in reconstituted skim milk with or without the addition of 12.5 g monosodium glutamate/l, 20 g sucrose/l, or 20 g fructo-oligosaccharides (FOS)/l and during subsequent storage under different conditions of temperature (20 and 30°C) and relative humidity (RH) (0, 11 and 23%) was evaluated. After being dried, L. kefir 8321 and L. kefir 8348 had a decrease in viability of 0.29 and 0.70 log cfu/ml respectively, while the addition of different protectants improved the survival of both strains significantly. During storage, bacterial survival was significantly higher under lower conditions of RH (0-11%), and monosodium glutamate and FOS proved to be the best protectants.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Springer  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Lactobacillus Kefir  
dc.subject
Protectants  
dc.subject
Spray Drying  
dc.subject
Survival  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Survival of spray-dried Lactobacillus kefir is affected by different protectants and storage conditions  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2019-08-27T19:11:29Z  
dc.journal.volume
33  
dc.journal.number
4  
dc.journal.pagination
681-686  
dc.journal.pais
Alemania  
dc.journal.ciudad
Berlin  
dc.description.fil
Fil: Golowczyc, Marina Alejandra. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Gerez, Carla Luciana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Centro de Referencia para Lactobacilos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Silva, Joana. Universidade Católica Portuguesa. Escola Superior de Biotecnologia; Portugal  
dc.description.fil
Fil: Abraham, Analia Graciela. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: de Antoni, Graciela Liliana. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Teixeira, Paula. Universidade Católica Portuguesa. Escola Superior de Biotecnologia; Portugal  
dc.journal.title
Biotechnology Letters  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://link.springer.com/article/10.1007/s10529-010-0491-6  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1007/s10529-010-0491-6