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dc.contributor.author
Grassano, Alicia Ester  
dc.contributor.author
Ronchi, Ana Lia  
dc.contributor.author
Garcia, Patricia Graciela  
dc.contributor.author
Mazzaferro, Laura  
dc.contributor.author
Breccia, Javier Dario  
dc.date.available
2019-08-14T22:09:52Z  
dc.date.issued
2009-11  
dc.identifier.citation
Grassano, Alicia Ester; Ronchi, Ana Lia; Garcia, Patricia Graciela; Mazzaferro, Laura; Breccia, Javier Dario; Quantitative relationship between maximum growth rates and the intracellular pattern of α-esterase and β-esterase activity of leguminous infecting bacteria; Elsevier Science; New Biotechnology; 26; 5; 11-2009; 234-238  
dc.identifier.issn
1871-6784  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/81625  
dc.description.abstract
Sixteen strains belonging to three families of the Rhizobiales order (Bradyrhizobiaceae, Phyllobacteriaceae and Rhizobiaceae) were evaluated according their specific growth rates (μ) and the activity of intracellular α-esterase and β-esterase isoenzymes. The average esterase activity of 48 isoenzymes assayed belonging to five strains with low (μ max=0.08-0.12h -1), four medium (μ max=0.13-0.22h -1) and seven high (μ max=0.24-0.28h -1) growth rate values were 22.1±4.3; 8.7±2.2 and 3.9±1.7Ug -1 respectively. An inversely proportional relationship between the activity of the whole pattern of esterases and μ max was found. Our results illustrate a feature of intracellular esterases, ascribable in a variety of cellular functions, which might be related to characteristics μ max of legume infecting bacteria.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier Science  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Rhizobiales  
dc.subject
Isoenzymes  
dc.subject
Intracellular Á-Esterase And Â-Esterase  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Quantitative relationship between maximum growth rates and the intracellular pattern of α-esterase and β-esterase activity of leguminous infecting bacteria  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2019-08-14T18:46:00Z  
dc.journal.volume
26  
dc.journal.number
5  
dc.journal.pagination
234-238  
dc.journal.pais
Países Bajos  
dc.journal.ciudad
Amsterdam  
dc.description.fil
Fil: Grassano, Alicia Ester. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional de La Pampa. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Ronchi, Ana Lia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional de La Pampa. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Garcia, Patricia Graciela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional de La Pampa. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Mazzaferro, Laura. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional de La Pampa. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Breccia, Javier Dario. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional de La Pampa. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Química; Argentina  
dc.journal.title
New Biotechnology  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1871678409012503  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1016/j.nbt.2009.10.001