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dc.contributor.author
Pérez Carrera, Alejo Leopoldo  
dc.contributor.author
Volpedo, Alejandra  
dc.contributor.author
Fernandez Cirelli, Alicia  
dc.date.available
2016-11-09T15:35:05Z  
dc.date.issued
2015-06  
dc.identifier.citation
Pérez Carrera, Alejo Leopoldo; Volpedo, Alejandra; Fernandez Cirelli, Alicia; Arsénico. Del agua a los alimentos; Asociación Argentina para el Progreso de las Ciencias; Ciencia e Investigación; 65; 2; 6-2015; 37-44  
dc.identifier.issn
0210-136X  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/8089  
dc.description.abstract
Defined as the king of poisons or "poison of kings", arsenic (As) is one of the most widely distributed elements in the environment. Its origin is associated with different geological environments or human activities. In Argentina, different studies have reported elevated levels of As in groundwater and surface water in different regions. These water sources are important for human and animal consumption. At present As has been recognized as one of the most toxic elements, specially through chronic exposure from drinking water or food. The presence of As in food can be a major source of exposure for humans, even greater than drinking water. The concentration of As in food is variable, in different foodstuffs As content range between 0.1<br />and 0.9 μg/g. Total As consumption depends on its concentration in food and the percentage it represents in the diet. In this article we summarize the main results of studies conducted to assess the impact of arsenic in water on food qualit.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
spa  
dc.publisher
Asociación Argentina para el Progreso de las Ciencias  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Arsenico  
dc.subject
Alimentos Animales  
dc.subject.classification
Otras Ciencias Veterinarias  
dc.subject.classification
Ciencias Veterinarias  
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS  
dc.title
Arsénico. Del agua a los alimentos  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2016-11-07T15:40:41Z  
dc.journal.volume
65  
dc.journal.number
2  
dc.journal.pagination
37-44  
dc.journal.pais
Argentina  
dc.journal.ciudad
Buenos Aires  
dc.description.fil
Fil: Pérez Carrera, Alejo Leopoldo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Parque Centenario. Unidad Ejecutora de Investigaciones En Produccion Animal; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Veterinarias. Centro de Estudios Transdisciplinarios del Agua; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Volpedo, Alejandra. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Parque Centenario. Unidad Ejecutora de Investigaciones En Produccion Animal; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Veterinarias. Centro de Estudios Transdisciplinarios del Agua; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Fernandez Cirelli, Alicia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Parque Centenario. Unidad Ejecutora de Investigaciones En Produccion Animal; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Veterinarias. Centro de Estudios Transdisciplinarios del Agua; Argentina  
dc.journal.title
Ciencia e Investigación  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://aargentinapciencias.org/2/images/RevistasCeI/tomo65-2/4-Carrera-cei65-2-4.pdf