Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Pérez Carrera, Alejo Leopoldo
dc.contributor.author
Volpedo, Alejandra
dc.contributor.author
Fernandez Cirelli, Alicia
dc.date.available
2016-11-09T15:35:05Z
dc.date.issued
2015-06
dc.identifier.citation
Pérez Carrera, Alejo Leopoldo; Volpedo, Alejandra; Fernandez Cirelli, Alicia; Arsénico. Del agua a los alimentos; Asociación Argentina para el Progreso de las Ciencias; Ciencia e Investigación; 65; 2; 6-2015; 37-44
dc.identifier.issn
0210-136X
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/8089
dc.description.abstract
Defined as the king of poisons or "poison of kings", arsenic (As) is one of the most widely distributed elements in the environment. Its origin is associated with different geological environments or human activities. In Argentina, different studies have reported elevated levels of As in groundwater and surface water in different regions. These water sources are important for human and animal consumption. At present As has been recognized as one of the most toxic elements, specially through chronic exposure from drinking water or food. The presence of As in food can be a major source of exposure for humans, even greater than drinking water. The concentration of As in food is variable, in different foodstuffs As content range between 0.1<br />and 0.9 μg/g. Total As consumption depends on its concentration in food and the percentage it represents in the diet. In this article we summarize the main results of studies conducted to assess the impact of arsenic in water on food qualit.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
spa
dc.publisher
Asociación Argentina para el Progreso de las Ciencias
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Arsenico
dc.subject
Alimentos Animales
dc.subject.classification
Otras Ciencias Veterinarias
dc.subject.classification
Ciencias Veterinarias
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS
dc.title
Arsénico. Del agua a los alimentos
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2016-11-07T15:40:41Z
dc.journal.volume
65
dc.journal.number
2
dc.journal.pagination
37-44
dc.journal.pais
Argentina
dc.journal.ciudad
Buenos Aires
dc.description.fil
Fil: Pérez Carrera, Alejo Leopoldo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Parque Centenario. Unidad Ejecutora de Investigaciones En Produccion Animal; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Veterinarias. Centro de Estudios Transdisciplinarios del Agua; Argentina
dc.description.fil
Fil: Volpedo, Alejandra. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Parque Centenario. Unidad Ejecutora de Investigaciones En Produccion Animal; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Veterinarias. Centro de Estudios Transdisciplinarios del Agua; Argentina
dc.description.fil
Fil: Fernandez Cirelli, Alicia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Parque Centenario. Unidad Ejecutora de Investigaciones En Produccion Animal; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Veterinarias. Centro de Estudios Transdisciplinarios del Agua; Argentina
dc.journal.title
Ciencia e Investigación
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://aargentinapciencias.org/2/images/RevistasCeI/tomo65-2/4-Carrera-cei65-2-4.pdf
Archivos asociados